Gezond op vakantie: #fitgirls!

geplaatst op 01-04-2021
 Zomervakantie 
 Wandelen 
Als fitgirl wil je natuurlijk gezond op vakantie. Hier lees je waar je op moet letten en hoe je dat moet doen. Gezond eten, veel sporten en je vooral heel fit voelen. Is dit de definitie van fitgirl? Ik weet niet of er echt een definitie bestaat, maar belangrijk is denk ik dat je lekker in je vel zit, dat je je goed voelt. Vaak gaat dat gepaard met je fit voelen en niet per sé dat je elke dag moet sporten en alleen maar magere dingen mag eten. Wel zijn er speciale Instagram accounts en websites die op fitgirls gericht zijn je op een leuke manier kennis te laten maken met gezond eten en sporten. Vooral als de zomer er aankomt willen mensen – voornamelijk vrouwen – er beter uitzien. Wil jij je fitter voelen en beter in je vel? Zo kom jij gezond de zomer door!
alt

Eet voordat je naar het vliegveld gaat
Ben je van plan om te vliegen naar je vakantiebestemming? Velen van ons – waaronder ik zelf – ben geneigd om nog even een kopje koffie met wat lekkers te nemen op het vliegveld. Je moet immers zo lang wachten. Je bent vaak geneigd om nog even ergens een broodje te eten of een sappige hamburger bij een BurgerKing. Probeer je eigen eten mee te nemen, zodat je geen honger hoeft te lijden en niet ongezond gaat snacken. Zo zou een fitgirl dit doen.

Zorg voor eigen snacks
Dit past eigenlijk wel bij bovenstaande. Neem je eigen snacks mee. Nu doel ik niet per se op eigen brood of salades, maar neem tussendoortjes mee als je een hongergevoel krijgt. Als fitgirl zijnde kun je hier maar beter op voorbereid zijn. Het is overigens ook veel goedkoper en gezonder dan iets kopen in het vliegtuig of tijdens je vakantie.

Reizen met de auto?
Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je je eigen koeltas meenemen. Hier kun je groente of fruit instoppen en een tijdje bewaren. Ook kun je een blender meenemen voor in je vakantiehuisje. Je kunt zo je eigen smoothies maken en gezond ontbijten elke dag van je vakantie. Als je bijvoorbeeld een Instagram account hebt, kun je ook fitgirls volgen. Zij geven je tips over het maken van de lekkerste smoothies. #fitgirl.

Vermijd wegrestaurants
Wegrestaurants staan niet bekend om zijn goede en gezonde maaltijden. Vaak is het vet, fastfood. Mijn ervaring is dat ik er soms voor kies omdat ik honger heb en zin heb in iets snels, maar dat ik er achteraf spijt van heb en me eigenlijk niet zo goed voel. Dit is zonde. Wees dus niet zoals mij, maar laat de fitgirl in je naar boven komen en vermijd deze wegrestaurants.

Zorg voor regelmaat
Dit klinkt natuurlijk een beetje flauw, maar het is wel belangrijk dat je voor regelmaat zorgt in je maaltijden. Het werkt echt als je dagelijks op vaste tijden eet. En ook belangrijk dat je niet de ene ochtend meer eet dan de ochtend erna. Houd regelmaat in tijden, maar ook in porties. Je hebt bepaalde fitgirls gidsen die je een boodschappenlijst meegeven, zodat je een planning hebt wat je al eet. Je zou ervoor kunnen kiezen dit toe te passen op vakantie. Probeer bepaalde E-nummers te vermijden. Op internet, maar ook in een boekwinkel, kun je informatie vinden welke E-nummers slecht voor je zijn.
Wel zijn er speciale Instagram account en website die op fitgirls gericht zijn en op een leuke manier kennis te laten maken met gezond eten en sporten.

Blijf in beweging!
Niet iedereen is het met mij eens over deze zin. Vakantie is om te ontspannen, niet om te sporten. Maar je kunt je daar anders op instellen. In plaats van de bus pakken naar dat leuke strandje in de buurt, kun je er ook voor kiezen om te wandelen. Verken de omgeving op fiets, ga mountainbiken door de bossen of ga hiken op de rotsen. Je hoeft er niet per se gelijk een work-out van te maken, maar je kunt wel in beweging blijven. Zo voel je je ook fitter.

Wil je gezelligheid en fitheid combineren tijdens een dagje uit of vakantie dan is een dropping organiseren misschien een goed idee.
Absoluut leuk om te doen en je maakt tijdens een dropping de nodige kilometers te voet wat natuurlijk weer een plus is voor je gezondheid. Bewegen kan gewoon leuk zijn!

Relax ook een beetje..
Relax, ga er ontspannen mee om! Je weet dat vers fruit beter is dan fruit uit een blikje. Gestoomde groente of aardappeltjes uit de oven zijn gezonder dan friet uit de frituurpan. Een waterijsje is beter dan een softijs. Dit betekent niet dat je niet helemaal meer mag genieten van al het lekkers waar je van houdt. Weet alleen wat goed voor je is. Ongezonde dingen eten mag heus wel, maar doe het met mate. Je bent op vakantie, dus het is ook belangrijk dat je geniet.  

Genoeg manieren om als fitgirl gezond te blijven op vakantie. Eet met regelmaat, vermijd snacks en wegrestaurants en beweeg zo nu en dan. Bovenal is het belangrijk om te genieten. Je mag heus wel dingen eten die je lekker vindt, maar gezond kan ook lekker zijn. Wees niet te streng voor jezelf, relax een beetje. Geef je lichaam de ontspanning door te zwemmen of wandelen (beweging!) en merk dat je na je vakantie weer verder kunt gaan met je gezonde levensstijl!