Goedkoper op vakantie: check deze 5 tips

geplaatst op 18-12-2022
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Nu het leven alsmaar duurder aan het worden is, is het noodzakelijk om geld te besparen op een aantal zaken waaronder je vakantie. Het liefst wil je je weekje weg (of langer) niet schrappen nu je misschien wat minder te besteden hebt.

Gelukkig is er een aantal tips en tricks die je op kunt volgen om alsnog naar dat mooie vakantiehuis in Spanje of Frankrijk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan geld besparen op lange tijd parkeren Eindhoven Airport en aan buiten het hoogseizoen op vakantie gaan.

1. Boek je vliegtickets heel vroeg of heel last minute

Ga je het liefst naar de zon op vakantie om heerlijk te relaxen in een recreatiewoning of vakantievilla? Zorg er dan voor dat je je vliegtickets heel vroeg boekt. Hierbij moet je denken aan maanden tot misschien wel een jaar voordat je vertrekt (als de vluchten al bekend zijn). 

Des te vroeger je namelijk boekt, des te voordeliger dit soort tickets zijn. 

 

Wat ook kan helpen, is om extreem last minute te boeken. Dan moet je er echter wel rekening mee houden dat niet alle vakantiewoningen en zelfs niet meer alle bestemmingen beschikbaar zijn. Weet je zeker dat je een bepaald huis in de zomervakantie wilt boeken dan is het aan te raden om er op tijd bij te zijn.

2. Vlieg vanaf een kleiner vliegveld in plaats van Schiphol Airport

Waar je ook het nodige geld mee kunt besparen, is door te vliegen vanaf een kleiner vliegveld in plaats van vanaf Schiphol Airport. Er worden alsmaar meer vluchten aangeboden op de kleinere luchthavens zoals Rotterdam Den Haag Airport en Eindhoven Airport. 

 

Vanaf daar vliegen veel budgetmaatschappijen waardoor de vluchten vaak minder geld kosten. Daarbij kan het je sowieso geld schelen wanneer zo'n vliegveld dichter in de buurt is van waar je woont. Dat scheelt je weer in benzinekosten of kosten voor het openbaar vervoer. Wat extra prettig is, is dat de wachttijden op kleinere luchthavens ook nog eens minder lang zijn.

3. Bespaar geld op parkeren bij kleinere luchthavens

Nog een voordeel waar je van kunt profiteren wanneer je vanaf een kleiner vliegveld vliegt, is dat het parkeren van je auto daar goedkoper is dan bij Schiphol Airport. Daarbij kun je vooraf ook nog eens gebruik maken van een aantrekkelijke aanbieding om zo extra geld te besparen op het parkeren. Veel mensen weten niet dat het voor parkeren ook zo is dat des te vroeger je reserveert des te goedkoper het is.

 

Boek daarom meteen een parkeerplekje op het moment dat je je vlucht boekt. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven Airport? Dan is het aan te raden om te parkeren bij Park Fly Eindhoven. Hier betaal je sowieso niet de volle pond, terwijl je auto wel op een beveiligd parkeerterrein staat terwijl je op vakantie bent. Dat is wel zo'n fijn gevoel. Ook ben je binnen 7 minuten lopen al in de vertrekhal van het vliegveld.

 4. Geld besparen? Vermijd het hoogseizoen

Heb je de vrijheid om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan? Doe dat dan vooral. Je zult zien dat de vluchten naar welke bestemming dan ook buiten de zomervakantie een stuk goedkoper zijn. En dat terwijl de meeste zonnige bestemmingen ook gewoon in het voorjaar en het najaar heerlijk zijn om te bezoeken. Het is er vaak nog lekker warm en je kunt er optimaal genieten van de zon en het strand.

 

Nog een reden om buiten het seizoen op vakantie te gaan, is omdat het op de plaats van bestemming meestal goedkoper is. Denk aan voordeliger uiteten gaan, goedkopere excursies boeken en een huurauto huren voor een lagere prijs dan in het hoogseizoen. Al met al is een vakantie buiten dat seizoen écht stukken goedkoper.

5. Neem alleen handbagage mee op reis

Tot slot is het aan te raden om eens goed naar je bagage te kijken wanneer je op vakantie gaat. Ga je een weekje naar een vakantiehuis in Spanje dan heb je heus geen grote koffer vol kleding nodig. Tenzij het bij je vlucht zit inbegrepen om een grote koffer mee te nemen, is het altijd aan te raden om voor handbagage te gaan wanneer je met het vliegtuig gaat.

Dat scheelt je namelijk veel geld; geld dat je op vakantie kunt gebruiken. Daarbij is het een fijn idee om altijd je spullen bij je te hebben. Afgelopen zomer is er met de drukte op de vliegvelden van alles misgegaan waarbij veel ingecheckte koffers voor een tijd vermist zijn geraakt. Daar moet je toch niet aan denken tijdens je weekje weg.