Hoe pak je de reiskoffer het beste in

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Reiskoffer inpakken voor de vakantie

Of je nu een vliegreis maakt of een autovakantie gaat ondernemen. Hoe je dit jaar je vakantie ook doorbrengt, het is altijd weer lastig om alle reisspullen in de koffer te pakken.
Door onderstaande tips hoop ik dat dit proces enigszins eenvoudiger gaat worden en je onbekommerd kunt starten met de reis naar je vakantiebestemming in binnen- of buitenland.

Start op tijd met het inpakken van je koffer voor de vakantie

Het beste kun je werken met een checklist waarop je alle spullen zet die je mee wilt nemen richting je vakantieadres. Werk deze puntsgewijs af en begin hier op tijd mee. Want onder tijdsdruk komt het nogal eens voor dat er het nodige vergeten wordt. Het is nooit leuk om dit aangekomen bij je accommodatie te moeten constateren en is zeker geen leuk begin van de vakantie.

Geef vloeistoffen extra aandacht bij het inpakken van je vakantiekoffer

Vloeibare middelen die je mee op vakantie wilt nemen dien je grondig in te pakken. Dus het is niet alleen een kwestie van goed afsluiten maar doe er een zakje of iets dergelijks omheen welke geen vloeibare substantie kan doorlaten.
Vooral voor de vakantieganger die per vliegtuig naar de vakantiebestemming afreist dient hier extra aandacht aan te geven. Want met koffers wordt doorgaans ruw omgegaan tijdens het in- en uitladen van een vliegtuig en deponeren op de bagageband van het vliegveld.

Stop geen sleutels + dure apparatuur in uw reiskoffer

Wellicht kent u het verhaal ook wel van de kwijtgeraakte koffer, dit is nooit leuk maar het wordt nog veel vervelender als uw bijvoorbeeld uw huissleutel of de sleutel van uw auto in de koffer heet zitten.
Ook elektronische apparatuur kunt u beter niet in uw vakantiekoffer pakken. Bij een autovakantie kunt u deze het beste op een onzichtbare plaats verpakken en bij een vliegreis (indien mogelijk)  als handbagage meenemen.

Ga je met het vliegtuig op vakantie, voorkom overgewicht

Een reiskoffer wordt vaak helemaal volgestouwd met vakantiespullen en kleding. Maar let wel op het gewicht. Zoek eerst via internet op hoe zwaar je koffer maximaal mag zijn.
Let op: per vliegmaatschappij kan het maximale gewicht wat een koffer mag wegen variëren.
Denk goed na wat je precies nodig hebt op je vakantie en neem niet te veel van hetzelfde mee.

Een tablet is het ultieme apparaat voor een vakantie

Steeds meer mensen kunnen niet meer zonder het internet en willen dagelijks de mail graag checken. Je kunt hiervoor natuurlijk op je vakantiebestemming een internetcafé aandoen. Maar handiger is het om dit zelf bij de hand te hebben.
De meeste vakantiegangers nemen dan ook een laptop mee op vakantie en dit is op zich ook geen vreemd idee. Maar het kan handiger, kies voor een tablet dit is echt ideaal voor een vakantie. Licht en makkelijk op te bergen.

Neem niet te veel schoeisel mee op vakantie

Wie een koffer inpakt zal het herkennen. Er is altijd te weinig ruimte en hierdoor is het een tijdrovende klus om alle reisartikelen een plaatsje te geven. Een goede manier om ruimte te creëren is zo weinig mogelijk schoenen mee te nemen.
Als je bijvoorbeeld naar een warm vakantieland reist dan loop je waarschijnlijk toch meer op slipper en sandalen.
Bij een wandelvakantie is dit natuurlijk anders maar denk goed na welke schoenen je werkelijk nodig hebt en pak alleen deze in de koffer. Je zult op deze manier de nodige ruimte + gewichtsbesparing gaan winnen.

Bij een vliegvakantie inhoud van de koffers onderverdelen

Als je met het vliegtuig naar je vakantiehuis reist of iets in die trend en ervan uitgaande dat je met minimaal één persoon samen reist is het verstandig om de inhoud te verdelen over beide koffers. Mocht er op een vliegveld een koffer kwijtraken dan heb je ieder geval nog kleding, etc. op voorraad. Ook bij een rondreis in het buitenland is dit verstandig. Want ook hier kan het zo maar zijn dat er  tijdens de trip een koffer kwijt raakt.

Ik hoop dat deze koffertips u voort kunnen helpen bij de voorbereiding op uw volgende vakantie. Want de reis naar uw vakantiebestemming begint al thuis en hier kun je dan ook de basis leggen voor een leuk vakantie. Het inpakken van de koffer is helaas één van de minder leuke dingen die moet gebeuren voordat u daadwerkelijk afreist naar uw vakantieadres.
Ik wens u al vast een leuke vakantie toe !

Vakantiehuisverhuurders in Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Wi-Fi steeds belangrijker tijdens vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen