Het Granada, meesterwerk van de Moren

geplaatst op 12-11-2014
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Wie de vakantie wel eens in de Spaanse regio Andalusië heeft doorgebracht zal zeer waarschijnlijk de stad Granada hebben aangedaan. Tenminste als u meer wilt ondernemen dan alleen aan het strand liggen dan kunt u Spanje niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de stad met zijn vele Moorse invloeden en bijbehorende levensstijl. Het absolute hoogtepunt is het Alhambra paleis met zijn fantastische architectuur en zijn prachtige binnentuinen. Maar deze stad in het zuiden van Spanje heeft nog veel meer te bieden dan alleen dit wereldberoemde gebouw. Huur een vakantiehuis in Granada en ontdek de unieke aspecten van deze plaats in Andalusië.

Andalusië en Granada dien je in één adem te noemen

Na rijp beraadt is het zeker, de vakantie dient doorgebracht te worden in Zuid-Spanje, alleen de exacte regio moet nog bepaald worden. Om een goede tip te geven, ga voor de binnenlanden van Andalusië en kies voor een accommodatie in de buurt van de Granada.
Vanuit hier kunt u deze Moorse stad dan goed bereiken, doe de Arabische wijk aan en bezoek het fort Alcazaba, maar doe dit nadat u eerst het Alhambra bezocht hebt. Of beter nog, doe het enkele dagen later. Want het Alhambra houdt u met gemak een dag zoet. Het is aan te raden de entreekaarten van te voren te kopen want in het hoogseizoen moeten er nogal eens mensen teleurgesteld worden.  Ook het centrum van Granada zelf is prachtig met de typerende witte gepleisterde muren. De felheid van de zon maakt het dat het zich makkelijk laat raden waarom er voor deze afwerking van de buitenmuren is gekozen.  Wilt je de vakantie in deze regio doorbrengen dan is het alvast goed te weten dat er authentieke vakantiehuizen in Andalusië te vinden zijn. Met name in de binnenlanden zijn er pareltjes van onderkomens te vinden.

Stille getuige van de Moorse overheersing; de stad Granada

Eeuwen geleden toen de Moren de dienst uitmaakten in het zuiden van Spanje hebben zij veel invloeden meegenomen richting Andalusië en hoewel de overheersing al lang achter de rug is zijn er talloze stille getuigen te vinden. Dit is nergens beter terug te vinden dan in de stad Granada. Met zijn typische wijken en overal aanwezig zijnde Moorse architectuur. De absolute blikvanger is natuurlijk het imposante bouwwerk Alhambra. Een architectonisch hoogstandje die zijn weerga in Spanje niet kent. Dit beeld wordt letterlijk nog versterkt door de natuurlijk achtergrond van de Sierra Nevada gebergte. Dit beeld wordt door toeristen van over de gehele wereld elk jaar weer vele duizenden malen op de gevoelige plaat vastgelegd. Je hoeft geen gevorderde fotograaf te zijn om een perfecte foto te maken van het Alhambra en zijn omgeving. Dus reis snel af naar de binnenlanden van Andalusië en ervaar dit verbluffend mooie deel van zuidelijk Spanje!