Het (her)inrichten van je vakantiewoning

geplaatst op 09-11-2021
 Tweede woning 
Het (her)inrichten van je vakantiewoning is iets wat je niet iedere week doet. Het heeft wel wat aandacht nodig. Vooral als je van plan bent om je vakantiewoning te verhuren. Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? In deze blog delen we een paar praktische tips om jouw vakantiewoning om te toveren tot een waar paradijs.
alt

Vind de juiste stijl voor je recreactiewoning

Het (her)inrichten van je vakantiewoning begint bij het kiezen van de juiste interieurstijl. Ben je van plan om je recreatiewoning te verhuren? Dan is het belangrijk dat je niet een stijl kiest die alleen bij jou past, maar één die een grote doelgroep ook leuk vindt. Jij moet je erin thuis voelen, maar je gasten natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur. Deze stijl is tegenwoordig ontzettend populair. Ook doe je er goed aan om een interieurstijl te kiezen die past bij de omgeving. Heb je een recreatiewoning in de bossen? Ga dan voor een landelijke of Scandinavische stijl. Hier zie je namelijk veel natuurlijke elementen terug, wat perfect past bij een natuurrijke omgeving. Bovendien zijn gasten eerder bereid om iets meer te betalen voor een overnachting wanneer het interieur hen erg aanspreekt.

Denk aan je doelgroep

Als jij jouw vakantiewoning gaat verhuren, wil je niks liever dat gasten op slag verliefd worden op jouw accommodatie. Om dat voor elkaar te krijgen is het aan te raden om een doelgroeponderzoek te doen. Wil je jonge wereldreizigers aantrekken of juist gezinnen met kleine kinderen? Als laatstgenoemde jouw doelgroep is, kun je het beste voor meubels kiezen die je makkelijk kan schoonmaken. Vergeet vooral niet maatregelen te nemen omtrent de veiligheid van kinderen. Denk hierbij aan stopcontactbeschermers, het wegwerken van scherpe hoeken én aan je raamdecoratie. Bestel je raamdecoratie bij Veneta.com, dan is er bij iedere jaloezie en plisségordijn een veiligheidskoordknop bevestigd. Deze klapt open als een kind er mee speelt. Zo voorkom je ongelukken. Bovendien kun je ook het loshangende koord om een koordhouder wikkelen.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Wellicht herken je het wel: als je op vakantie bent heb je vaak een tekort aan opslagruimte. Vaak wordt er veel aandacht besteedt aan een mooi interieur, waarbij dit aspect al gauw wordt vergeten. Dit kan erg vervelend zijn. Zorg er daarom voor dat je voldoende ruimte hebt om spullen op te bergen. Vergeet ook vooral de kapstok en een schoenenrek niet.