Hoe maak je jouw recreatiewoning aantrekkelijk?

geplaatst op 05-09-2022
 Tweede woning 
Bijna iedereen die je vraagt heeft wel eens van Airbnb gehoord, de app voor het verhuren van je huis of appartement aan vakantiegangers. Maar uit die duizenden aanbiedingen, hoe valt jouw woning dan op?
alt

Knusse uitstraling

De een heeft een prachtig uitzicht vanuit zijn recreatiewoning, de ander zit midden in de stad met alle benodigdheden binnen handbereik. Locatie heb je alleen niet voor het kiezen want je kunt moeilijk je huisje of appartement oppakken en op een betere locatie neerzetten. Wat je wel zelf aan kunt passen is de aankleding. Bij een vakantieoord houden mensen vaak van een knusse vibe. Vakantie moet immers gezellig en relaxend zijn. Denk aan gezellige kussentjes op de bank, een aantal kaarsjes op tafel en inspirerende quotes aan de muur. Let wel op dat je de kleursamenstelling niet te bont maakt, want in deze huidige tijd wil niemand meer het drukke kleurenpallet uit de jaren 60 in huis. Vaak zijn zachte kleuren zoals crème, beige en wit een basis waaraan een andere kleur toegevoegd kan worden. Denk na over wat je uit wilt stralen want ook al zien we veel zwart in woningen tegenwoordig, een vakantieoord wil vrolijkheid uitstralen en laten we eerlijk zijn, zwart is niet bepaald vrolijk. Ga je voor een zonnig thema? Kies dan voor gele tinten of blauw. Staat jouw recreatiewoning in een bosrijke omgeving? Ga dan voor groene en bruine tinten, of rood en geel waarbij je meer een herfstgevoel uitstraalt. Voor de winterdagen zijn bruine tinten erg geschikt, denk maar aan de houten huisjes in de bergen in Zwitserland die een warm gevoel geven terwijl je naar de koude wereld buiten kijkt.

Unieke aspectenDe aankleding van je vakantiehuis is het eerste aandachtspunt van bezoekers. Foto’s spreken immers meer dan duizend woorden. Maar daarna gaan mensen dieper in op de voorzieningen die aangeboden worden, want het leven op vakantie moet wel makkelijk zijn. Naast de basisvoorzieningen, zoals een koffiezetapparaat, magnetron, waterkoker, et cetera, moet je creatief zijn met ideeën om op te vallen tussen al het andere aanbod van recreatiewoningen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, het scheelt de bezoekers weer een tripje naar een fietsenmaker om fietsen te huren. Vakantie gaat gepaard met genot en genot gaat voor veel mensen gepaard met een drankje. Om aan deze behoefte te voldoen kun je een wijnkoelkast aanschaffen, waarbij wijn altijd op perfecte temperatuur klaarligt. Stel je voor dat je jouw vakantiehuisje binnenwandelt, éindelijk geen verplichtingen, en het eerste wat je kunt doen is jezelf een heerlijk glaasje rosé inschenken. Je hoeft zeker niet de duurste wijn in de wijnkoelkast te leggen, bij de Lidl kun je ook uitstekende wijnen vinden. Kies je ervoor om een bijdrage voor de wijn te vragen, zorg dan dat deze niet bijster hoog is (of simpelweg de inkoopprijs), want mensen zullen dan jouw wijnflessen uit de wijnkoelkast halen en hun eigen gekochte flessen er in leggen. Denk je bij een wijnkoelkast of wijnklimaatkast aan een groot apparaat? Dat hoeft zeker niet en bij een recreatiewoning met knusse uitstraling past een kleine wijnklimaatkast toch ook veel beter, vind je ook niet?
Een upgrade van je vakantiehuis maakt het dat deze beter te verhuren is.