Het verleden en het heden van Sicilië

geplaatst op 16-01-2015
 Zomervakantie 
alt

Het Italiaanse eiland Sicilië, wie heeft er niet van gehoord. Maar hoewel bijna iedereen weet waar het eiland gelegen is en dat het veel te bieden heeft brengen maar weinig Nederlanders en Belgen hier daadwerkelijk de vakantie door.
Wellicht komt het doordat het helemaal onderin Italië gelegen is en dat het in feite te ver rijden is met je eigen auto. Het boeken van een vliegticket is in feite dan ook de enigste manier om de reistijd op een acceptabel niveau te houden. Maar wie ervoor kiest om een vakantiehuis op Sicilië te gaan huren zal erachter komen dat dit eiland in Zuid-Italië talloze historische en culturele schatten uit heden en verleden herbergt. Als je ervoor kiest om de vakantie op Sicilië door te brengen zal je dagelijks verrast worden door de innemende schoonheid van deze parel in de Middellandse Zee.

De historische gebouwen van Sicilië zijn het bezoeken meer dan waard

Italië staat bekend om zijn talloze oude bouwwerken. Het gaat veelal om oude landhuizen, basilieken, amfitheaters, etc.
Als je op het eiland Sicilië verblijft dan kom je er al snel achter dat ook in het uiterste zuiden van het land er genoeg te bekijken is. Je hoeft niet eens een liefhebber van architectuur te zijn om het te kunnen waarderen.
Wat voor gebouwen moet je gewoonweg bekijken tijdens de vakantie op dit Italiaanse eiland ? Doe vooral de Griekse tempel aan, deze is westelijk van de stad Palermo te vinden. Dit bouwwerk is fraai gelegen op een heuveltop en heeft een magnifiek uitzicht over de kustlijn.
Ook erg bekend zijn de mozaïeken van Villa Romana deze ligt vlakbij Piazza Armerina.
Alleen al uit cultuurhistorisch oogpunt moet je de oude arena van Taormina bezoeken, deze heeft bovendien een fenomenaal uitzicht op de Etna vulkaan en Middellandse Zee. Behalve de hiervoor genoemde bouwwerken herbergt het eiland Sicilië nog veel meer bouwkundige schatten. Het is dan ook absoluut niet verkeerd om één dag van de vakantie hiervoor op te offeren.

De natuurschatten van Sicilië zijn niet te versmaden

Op diverse vlakken heeft het in het zuiden van Italië gelegen eiland Sicilië wat te bieden. Als we het over het natuurschoon gaan hebben kan dit eiland moeiteloos concurreren met elke andere regio van het land.
De prachtige stranden van Sicilië bijvoorbeeld. Ze behoren tot de mooiste van Italië en er zijn prachtige baaitjes te vinden waar je het zandstrand hooguit met enkele andere toeristen en locals moet delen. Het diverse en glooiende landschap is ook verrukkelijk en een autorit is iets wat niet snel zal vervelen. Diverse panorama’s trekken aan je voorbij en de vergezichten zijn de moeite waard.
De vulkaangebergten van de Edna is ook iets wat je zeker gezien moet hebben. En ook het binnenland van Sicilië is de moeite waard. Als je ervoor kiest om de vakantie eens op dit zuidelijk gelegen eiland in Italië door te brengen zal je bemerken dat superlatieven eigenlijk te kort doen aan dit prachtige plekje omringt door de zee.