Het vernieuwde Center Parcs Port Zélande

geplaatst op 19-10-2017
 Zomervakantie 
alt

Dit jaar viert Center Parcs haar 50ste verjaardag. Tijdens haar bestaan heeft Center Parcs de lat voor vakantieparken altijd hoog gelegd. Zo waren de parken van Center Parcs de eersten die de vakantiehuisjes uitrustten met onder meer kleuren-tv, open haard en centrale verwarming. Ook de toevoeging van een subtropisch zwemparadijs was baanbrekend en zette een nieuwe standaard. In de komende 50 jaar wil Center Parcs niet rustig achterover leunen maar wederom vooropgaan in het innoveren en verbeteren van de accommodaties. Om een leidende speler in de recreatiesector te blijven trekt Center Parcs niet minder dan 1 miljard euro uit voor het opknappen en uitbreiden van bestaande en nieuwe parken in binnen- en buitenland. Eén van deze parken is het volledig vernieuwde Zeeuwse vakantiepark Port Zélande.

Van Gran Dorado tot Center Parcs

Het bij Ouddorp gelegen vakantiepark Port Zélande ligt tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland op de grens tussen Zuid-Holland en Zeeland. Oorspronkelijk werd het park, dat in 1990 haar deuren opende, als particulier project aangelegd. Al tijdens de bouw werd het park echter overgedragen aan keten Gran Dorado. Onder Pierre & Vacances, moedermaatschappij van zowel Center Parcs als Gran Dorado, werden alle Gran Dorado parken later omgebouwd tot Center Parcs vakantieparken. Het vastgoed van Port Zélande was inmiddels in handen van beleggingsmaatschappij Lapidus Holding van vastgoedondernemer Klaas Hummel. Dankzij de verkoop van dit vastgoed in 2016 aan andere investeerders en particulieren werd er genoeg geld vrijgemaakt voor een grote renovatie in 2017.

Lodgetenten en Water Playhouse

Bij de verbouwing van Port Zélande zijn de alle 2-, 4-, 6- en 8-persoons cottages vernieuwd. Zo zijn de cottages voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe gordijnen en een nieuwe styling. Afhankelijk van het luxe-niveau Comfort, Premium of VIP zijn de cottages ook uitgerust met een dubbele wastafel, bubbelbad en een bluetooth geluidssysteem. Families met kinderen kunnen bovendien kiezen voor een nieuwe generatie kindercottages. Dit zijn vakantiewoningen met een speciale speelkamer, privéglijbaan en aangepast kindermeubilair. Voor gasten die graag in de buitenlucht zijn keert Center Parcs deels terug naar haar roots: Port Zélande beschikt nu over een aantal luxe lodgetenten met eigen badkamer, keuken en veranda. Het allereerste Center Parcs vakantiepark verhuurde ook tenten. Naast de vernieuwingen aan de accommodaties is ook de centrale Market Dome aangepakt met nieuwe decoratie en de toevoeging van twee echte flamingo’s. Het Aqua Mundo tropisch zwemparadijs is voorzien van een Water Playhouse met veel omkiepende emmers en waterkanonnen.