Hoe kan een beveiligingssysteem je beschermen als je een vakantiehuis huurt?

geplaatst op 05-03-2021
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Tweede woning 
Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk genieten en niet te veel nadenken over wat er allemaal fout kan gaan. Helaas bestaat er wel een kans dat er iets mis zal lopen en daarom is het belangrijk dat je van tevoren over een aantal dingen nadenkt. Je kan er met een paar kleine aanpassingen al voor zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat. Kijk bijvoorbeeld altijd naar het reisadvies dat aan je vakantieland verbonden is en voorkom zo dat je ter plaatse voor vervelende verrassingen komt te staan. Zorg er ook altijd voor dat je reisverzekering je bestemming dekt en dat je bagage is verzekerd.
alt

Op je vakantiebestemming kan je ook een aantal maatregelen treffen om jezelf te beschermen. Let bijvoorbeeld altijd op of het vakantiehuis dat je huurt een beveiligingssysteem heeft, want daar kan je veel voordeel van hebben. In dit artikel hebben we uiteengezet op welke manier een beveiligingssysteem in je vakantiewoning ervoor kan zorgen dat jij wordt beschermd tijdens het huren van een vakantiehuis.

Je bent beschermd tegen schade

Het kan iedereen overkomen dat je tijdens je vakantie schade veroorzaakt aan je vakantiehuis. Schade kan iets kleins zijn, bijvoorbeeld wanneer je de pot van het koffiezetapparaat kapot laat vallen, maar het kan je ook overkomen dat je het bad laat overlopen en zo waterschade bij de onderburen veroorzaakt. Het tweede voorbeeld brengt natuurlijk veel meer kosten met zich mee en dan is het fijn om te weten dat je daar goed tegen verzekerd bent. Voor veel mensen is het echter niet helemaal duidelijk welke schade onder welke verzekering valt en daarom is het verstandig om voor je vertrek dit artikel over waterschade verzekering eens te lezen.

Je bent beschermd tegen indringers

Tijdens je vakantie probeer je natuurlijk zo veel mogelijk van een land te zien en ga je niet de hele dag in je vakantiehuis zitten. Dit betekent dat je je waardevolle spullen in de vakantiewoning achterlaat terwijl je zelf de hele dag op pad bent. Het is natuurlijk prettig als je dit zonder zorgen kan doen en daarvoor is het erg handig als er een beveiligingssysteem aanwezig is. De aanwezigheid van een camera zorgt ervoor dat indringers worden afgeschrikt en wanneer er toch ingebroken wordt, kunnen de camerabeelden de lokale politie ondersteunen bij het opsporen van je spullen. Daarnaast kan je de camerabeelden bijvoorbeeld ook gebruiken om bij je verzekering aan te tonen dat er ingebroken is en dat je spullen zijn meegenomen.

Je bent beschermd tegen brand

Je wil er natuurlijk niet aan denken, maar ook tijdens je vakantie kan er brand ontstaan. Net als in je eigen huis kan er van alles gebeuren. Je laat bijvoorbeeld een kaarsje aanstaan terwijl je naar bed gaat, er slaat een vlam in de pan tijdens het koken of een van de elektrische apparaten krijgt kortsluiting. Wanneer je vakantiehuis is uitgerust met een beveiligingssysteem, word je gewaarschuwd door de brandmelder zodra er sprake is van rookontwikkeling. In sommige gevallen zorgt een brandmelder er ook meteen voor dat de lokale brandweer wordt ingelicht en daardoor hoef je niet midden in de paniek op zoek naar een noodnummer.

Je bent beschermd tegen de verhuurder

Een beveiligingssysteem in je vakantiewoning zorgt ervoor dat alles geregistreerd wordt en dat kan erg handig zijn wanneer je een geschil hebt met de verhuurder. Stel bijvoorbeeld dat de verhuurder extra kosten rekent omdat je te laat bent uitgecheckt, dan kan je via de camerabeelden laten zien dat je het vakantiehuis wel op tijd hebt verlaten. In de meeste landen is het niet toegestaan om binnen in de vakantiewoning te filmen zonder jouw toestemming, dus je kan alleen aanspraak maken op de beelden die buiten de woning zijn gemaakt.

Tot slot

Als je dus eenmaal hebt uitgevonden via wie je een vakantiehuis wil huren en de vakantie hebt geboekt, dan is het belangrijk dat je nadenkt over je veiligheid. Controleer altijd of je verzekerd bent en wat er door je verzekering wordt gedekt. Ga vervolgens na of je vakantiewoning een beveiligingssysteem heeft. In de meeste gevallen zal je ongestoord van je vakantie kunnen genieten, maar mocht er toch iets gebeuren, dan ben je in ieder geval goed voorbereid.