Zelf je recreatiewoning te koop zetten

geplaatst op 07-02-2014
 Tweede woning 
alt

U bent eigenaar van een tweede huis en om bepaalde redenen wilt u na vele jaren genieten af van uw bezit. Hoe nu te werk te gaan als bezitter? In dit artikel enkele tips waarmee u wellicht uw voordeel kunt doen.
Een recreatiewoning te koop zetten is eenvoudig, maar deze binnen een redelijke termijn verkopen is al weer wat lastiger. Hoe de voorwaarden te creëren om de kansen op een verkoop van uw 2de woning te maximaliseren. Wij hopen dat we u met dit schrijven op de goede weg kunnen helpen en een klein beetje kunnen bijdragen van de verkoop van uw recreatiewoning.

Hanteer een realistische vraagprijs voor tweede woning

Als u het verkoopproces wilt opstarten dan is het natuurlijk belangrijk om eens goed na te denken wat u voor uw recreatiehuis wilt hebben. Belangrijk is dat u er als ware u geen verkoper maar koper naar uw recreatieve vastgoed kijkt. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want hoogstwaarschijnlijk zult u een emotionele band hebben met uw tweede huis.
Toch is het belangrijk om tot een gerichte vraagprijs te komen die niet afschrikt. Onderzoek dus goed wat vergelijkbare recreatiewoningen kosten. En zet (indien mogelijk) in op een iets lagere vraagprijs. Potentiële kopers zijn mensen die (in veel gevallen) al lange tijd bezig zijn met een oriëntatieproces. Ze weten vaak wat voor soort recreatiewoning ze willen kopen en ook de regio staat veelal vast. Het is dus belangrijk om met je 2de huisje op de “schortlist” van een belangstellende te komen.

Hoe zelf een koper voor je tweede woning te vinden

Je kunt een prachtige recreatiewoning bezitten en een relatief lage vraagprijs aan dit object hangen. De markt zal moeten weten dat jij iets te koop aanbiedt. Anders wordt het simpelweg onmogelijk om je tweede huis te verkopen.
Het internet is natuurlijk het instrument om het publiek kennis te laten maken met de prachtige recreatiebungalow die jij in de verkoop hebt.
Er zijn in Nederland enkele prima tweede huizen websites te vinden, doe daarom eens onderzoek en bekijk via welke site je wilt trachten zelf je recreatiewoning kunt verkopen. Dat wil zeggen te koop aanbieden, het is aan te raden om bij de verkoop een makelaar in te schakelen, deze kan je helpen met allerlei juridische en belastingtechnische bepalingen. Vaak kun je de werkzaamheden in overleg bepalen en gelijk een vaste prijs afspreken voor de diensten die deze tussenpersoon wil hebben.
Veel succes met het verkoopproces van uw vakantiehuis!

1 reactie

Charlotte op 05-03-2014 om 17:27
Bedankt voor de tips.
Reactie plaatsen