Hoe een vakantiehuis in Portugal te huren

geplaatst op 23-07-2011
 Zomervakantie 
alt

Een vakantieland bij uitstek waar u echt eens heen moet gaan om een vakantie door te brengen is Portugal. Het land heeft als belangrijkste kenmerken zon, zee en strand. Maar ook een rijke cultuur met in het zuiden vooral veel Moorse invloeden. Maar misschien is het voor u nog wel net zo leuk om een een vakantie in het binnenland te huren. De prachtige regio Alentejo is hier een goed voorbeeld van. Prachtige natuur en absoluut geen massatoerisme dan zijn twee kenmerken welke goed bij deze streek gelegen net boven de Algarve passen. U kunt vanuit deze regio ook nog eens relatief makkelijk een stedentrip maken na de Portuges hoofdstad Lissabon. Deze stad doe je absoluut geen recht om maar één dag te bezoeken. Het is dan ook mogelijk om via onze website een appartement in deze bruisende plaats te huren. Verder kun je in de binnenlanden nog meer parteltjes ontdekken zoals het schitterende paleis in Sintra. Maar geniet tijdens ook heerlijke rit in uw huurauto ook eens van de ongerepte natuur waar u doorheen rijdt. Glooiende heuvels, olijfbossen, kleine wijngaarden, authentieke dorpjes en historische steden waar u lekker op uw gemak van een lunch kunt genieten en zo het echte vakantiegevoel zult krijgen. Maak ook eens kennis met de Portugese bevolking. Voor het overnachten in Portugal kunt u kiezen uit een luxe vakantievilla, leuke appartementen of toch echt een traditionele vakantiewoning met eventueel een eigen zwembad. Op Recreatiewoning.nl vind je een breed aanbod van vakantiehuizen gelegen in de verschillende regio's van Portugal. Het vakantiewoningen aanbod is ook in verschillende segmenten en prijsklasses. Voor iedere vakantieganger is het dus mogelijk om een vakantiehuisje te huren in Portugal.  Wil je eens echt iets anders wat betreft een vakantieverblijf dan raden wij een casa rural aan. Dit is authentiek overnachten ver weg van het massatoerisme of een vakantiepark.  
Maar als u kinderen heeft kan het huren van een recreatiewoning op een bungalowpark juist wel de juiste stap zijn. Ook hier zijn een aantal pareltjes welke u kunt huren. In de Algarve natuurlijk maar wilt u meer rust boek dan eens een vakantiehuis met een landelijke ligging, hier geniet je nog van een prachtig uitzicht en weinig andere toeristen. En wat is lekkerder om heerlijk uit te slapen in je vakantiewoning en gewekt te worden door de natuur.  
Voor golfliefhebbers heeft Zuid-Portugal er veel te bieden, vooral in de Algarve in en rond de plaats Villamoura liggen de mooiste golfbanen. Je kunt hier ook een appartement huren in een luxe golfresort.  Vanuit je vakantiehuis stap je dan zo rechtstreeks de golfbaan op.
Als u besluit op vakantie te gaan naar Portugal kunnen wij u verzekeren dat u hier een goede tijd zult beleven. Kijk voor een aanbod van vakantiehuizen eens op onze website.

Huur eens een vakantiewoning in de Alentejo

Deze regio ligt als het ware ingeklemd tussen Lissabon en de Algarve.  Alentejo is bij de vakantieganger die Portgugal aandoet voor zijn vakantie relatief onbekend. Maar toch is het zeker een goed idee om hier eens een vakantiehuis te huren.  Deze regio is bij uitstek op het binnenland van Portugal te ontdekken. De vakantewoningen welke hier te huur staan bieden ook veel waar voor hun geld. De huurprijzen liggen hier een stuk lager dan in bijvoorbeeld de Algarve.  Het landschap is zeer divers met prachtige glooiende heuvels. U treft hier prachtige olijfbomen, kurkeikboomgaarden, goudkleurige korenvelden en leuke kleinschalige wijngaarden. Naar het zuiden wordt het landschap droger en vlakker. Vooral de kleurige zandvlakten bieden een schitterend schouwspel. Een vakantiewoning huren in de Alentejo is dan ook een prima suggestie. Als u op vakantie gaat en u neigt naar Portugal, ga dan niet blind voor de Algarve maar overweeg ook eens zeker  aan de Portugese regie Alentejo, een heerlijke locatie om een vakantiehuis te huren. 

De Algarve: populairste Portugese regio om vakantiehuis te huren

Portugal is een land met diverse regio's welke leuk zijn voor de toerist om te bezoeken. Maar één regio steekt er wat populariteit met kop en schouders boven uit, de Algarve natuurlijk. Het heeft de vakantieganger vooral zon, zee, en prachtige stranden te bieden met een aangenaam klimaat. Ook het aanbod van vakantiehuizen welke te huur staan in de Algarve is meer dan prima. Ook kunt u heerlijk eten in de diverse restaurantjes en ook heeft deze regio zijn geheel eigen cultuur. En niet te vergeten een aantal prachtige golfbanen. Het is zelfs mogelijk om een vakantiehuis gelijk aan de golfcourse te boeken. In dit deel van Portugal zal de vakantieganger merken dat Zuid-Portugal helemaal is ingericht op het toerisme. Door de hele regio heen vindt u dan ook een grote diversiteit aan vakantiehuizen: of u nu voor een vakantiehuis aan de kust, een privë villa met eigen zwembad in de binnenlanden of een prachtig appartement met zeezicht, de Algarve heeft het allemaal te bieden. De prijs/kwaliteit van de recreatiewoningen is ook dik voor elkaar.
Een vakantiewoning huren in de Algarve is iets waar u geen spijt van zult krijgen. 
De grillige kustlijn (met prachtige zandstranden) westelijk gelegen van Faro is onder toeristen het meest populair. Hier wisselen rotspartijen, zandstranden en prachtige baaitjes elkaar af. Bekende badplaatsen hier zijn o.a. Albufeira en Praia da Rocha.
Ten oosten is hier wezenlijk anders. Er zijn prachtige uitgestrekte stranden en hier ligt ook het beschermd natuurgebied Parque natural da Ria Formoso. In het heuvelachtige achterland, met diverse beplantiing kunt u heerlijk wandelen. Ook in deze regio is het prima mogelijk een vakantiehuisje te huren. Ook liggen er in de Algarve leuke visserplaatsjes en leuke authentieke dorpjes en kleine schilderachtige stadjes. Hier kunt u leuk op uw gemak gaan voor een lekkere lunch of de lokale markt bezoeken. Bijkomend voordeel is dat vanuit Nederland eenvoudig is om naar de Algarve af te reizen. Er vliegen dagelijks diverse maatschappijen op Faro. Van daaruit kunt u met een huurauto welke u op het vliegveld kunt huren doorreizen naar uw vakantiehuis in deze prachtige regio in het zuiden van Portugal. Uw vakantie zal op zeker een succes worden.