Dordogne tip; de markt van Sarlat-la-Canéda

geplaatst op 14-09-2015
 Zomervakantie 
alt

Gastronomie speelt een belangrijke rol in Frankrijk en ook in Dordogne is dit het geval. Bezoek de markt van Sarlat-la-Canéda eens en je kunt de verse streekproducten uit deze regio aan de marktkraam proeven.
Dit leuke stadje is toch al een bezoek waard door het authentieke en schilderachtige karakter. De  smalle steegjes zijn heerlijk om op je gemak door heen te struinen, maar doe dat bij voorkeur op één van de dagen dat u de markt kunt bezoeken. Tweemaal per week staan de marktkramen opgesteld, in het weekend op zaterdag en ook midweeks kunt u er terecht.
Wist je ook dat je in de directe nabijheid kunt verblijven want het is mogelijk een vakantiehuis in Sarlat-la-Canéda te huren. Wil je het cultureel en gastronomisch erfgoed van de Dordogne ontdekken dan is dit zeker een optie om serieus te overwegen.

Wat maakt de plaats Sarlat-la-Canéda zo leuk?
Het is toch vooral de combinatie van een pittoreske karkater van dit Middeleeuwse stadje, de historie die het uitademt en de charme van het Franse binnenland in het algemeen en met name de Dordogne die je als het ware vervoert.
De plaats is trouwens een samenvoeging van de stad Sarlat en het dorp La Canéda. De samensmelting van deze plaatsen is trouwens nog vrij recent gedaan en sinds een halve eeuw zijn ze één geworden.
Het oude centrum Sarlat-la-Canéda maakt de plaats zo leuk, doordrenkt met de typische Franse charme en tijdens marktdagen spelen de zintuigen een voorname rol. De verse producten maken van de kraampjes een aantrekkelijk geheel en de geur van de verse streekproducten nodigen uit tot een heerlijke proeverij.

Welke streekproducten worden op de marktdagen van Sarlat zoal te koop aangeboden?
De vleeswaren uit de Dordogne zijn populair bij zowel de locals als de toeristen die hier de vakantie doorbrengen.  Je moet dan denken aan producten als heerlijk gerookte hammen, wildworst en de bekende foie gras. Ook presenteren zich op markt lokale boeren met eigengemaakte kazen. Geiten- en schapenkazen worden hier op waarde geschat. Maar proef ook een wijntje van een lokale wijnboerderij. Want ook deze zijn rondom Sarlat-la-Canéda te vinden en ook zij gebruiken de lokale markt als marketinginstrument.
Dit deel van Frankrijk wint ook aan populariteit onder vakantiegangers uit omliggende landen, geen wonder want de huurprijzen van recreatiewoningen en het dagelijkse levensonderhoud liggen hier nog op een acceptabel niveau.
Bezoek je dit deel van het land dan kun je eigenlijk niets anders dan een bezoekje te brengen aan de warenmarkt van Sarlat. Je ondersteunt het lokale toerisme en bovendien kunt je met gemak een halv dagje van je vakantie aan dit leuke stadje in de Dordogne spenderen.