Argumenten huren van vakantiehuis in Polen

geplaatst op 28-04-2017
 Zomervakantie 
alt

Polen is een verrassende vakantiebestemming die je snel over het hoofd zou zien. De meeste mensen kennen Krakau en Warschau wel, maar dan zie je uitsluitend cultuur en architectuur. En dat is jammer, want Polen is veel meer dan alleen deze steden. En wie denkt dat een vakantie in Polen vooral armoedig is, zit er helemaal naast. Polen is een modern land en alles wat je hier hebt, is daar ook. Wij geven je drie argumenten waarom jij zo snel mogelijk een vakantiehuisje in Polen moet boeken:

  • Er is een groot aantal nationale parken.
  • Buiten de steden is weinig toerisme.
  • De prijzen zijn gunstig.

Er is een groot aantal nationale parken

Polen onderscheidt zich van veel andere Europese landen door de diversiteit aan landschappen. Het land is heel uitgestrekt en je vindt er bergen, toendra, moerrassen, stranden en nog veel meer. Het komt dan ook niet als een verrassing dat dit land de meeste nationale parken heeft van heel Europa. In deze nationale parken vindt je een aantal van de laatste oerbossen van het Europese continent. En in deze oerbossen leven dieren die in de rest van Europa niet meer voorkomen of zelfs helemaal uitgestorven zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de Wisent, een soort wilde bizon. Polen heeft dus een unieke flora en fauna te bieden aan de natuurgerichte toerist.

Buiten de steden is weinig toerisme

Naast de ongelooflijke schoonheid van het landschap zijn er nog veel meer redenen om eens naar Polen te gaan. Zo is het land helemaal niet zo toeristisch als veel andere Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland. De meeste toeristen gaan naar Krakau, maar Polen is natuurlijk veel groter. En juist de afwezigheid van massa toerisme in de rest van het land is heel aantrekkelijk. De natuur is voor een groot deel ongerept en de cultuur is heel puur en authentiek.

De prijzen zijn gunstig

Een ander leuk aspect van Polen is dat de prijzen met name in de minder toeristische gebieden heel gunstig zijn voor ons Nederlanders. Met name het dagelijks leven is veel goedkoper. Voor de boodschappen betaal je veel minder dan in Nederland en ook je accommodatie is gunstig geprijsd. Wij dagen je daarom uit om eens een vakantiewoning te boeken en het mooie Polen te ontdekken.