Alles voor een multifunctionele tuin

geplaatst op 08-09-2022
 Tweede woning 
Nu het einde van de zomer dichterbij komt is het een goed idee om na te denken hoe je in de koudere maanden toch nog van je tuin kunt blijven genieten. Denk hierbij aan een knusse overkapping met een buitenkachel of een tuinhuisje waar je verwarmd in kan zitten. Heb je wat minder ruimte in de tuin? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om bomen en planten te kiezen die ook mooi groen blijven in de winter. In deze blog geven we tips hoe jij een multifunctionele tuin kunt maken.
alt

Langer genieten in de tuin

Aangezien het weer kouder gaat worden zal je een oplossing moeten verzinnen als je toch nog in de tuin wilt zitten in het najaar. Een van de mogelijkheden is een overkapping plaatsen. Deze overkapping kan aan het huis vast zodat je een mooie overloop kan creëren met de woonkamer. Mooie glazen zijkanten erin die volledig dicht kunnen en een knusse buitenkachel of heater en je kan het hele jaar genieten van jouw tuin. Een andere optie is om een leuk tuinhuisje te plaatsen in je tuin. Je kunt het tuinhuisje verwarmen en er een leuke loungeset in zetten zodat je een gezellige plek maakt om te borrelen of ontspannen. Mocht het nou toch wat frisser zijn ook al heb je de kachel of heaters aan dan kun je het natuurlijk nog gezelliger maken met leuke plaids en een warm drankje. 

Ondanks de winter toch kleur

Waar veel mensen vaak somber van worden in de winter is het gebrek aan kleur. Toch zijn er genoeg opties om je tuin mooie winterkleuren te geven. Er zijn genoeg bloem- en plantsoorten die geschikt zijn voor een mooie wintertuin. Voordat je aan de slag gaat in de tuin zal je dus eerst moeten uitzoeken welke soorten geschikt zijn om te planten in deze tijd van het jaar. Onder andere de toverhazelaar en de skimmia doen het prima in de koude wintermaanden. Beide planten hebben mooi gekleurde bloemen die meteen zorgen voor een tuin die er vrolijk uitziet. In plaats van dat je kiest voor een bladverliezende haag kun je dan beter gaan voor een haag die mooi groen blijft in de winter zoals een laurierhaag. Daarnaast is een goede keuze voor een groenblijvend soort de olijfwilg , niet alleen blijft deze boom het hele jaar door groen het geeft ook nog eens een Mediterrane tint aan je tuin.

Kortom, een mooie wintertuin is niet gemakkelijk maar zeker mogelijk!