Hoe maak je van je tweede huis een waar paradijs?

geplaatst op 01-07-2022
 Tweede woning 
alt

Als het tijd is voor een nieuw jasje voor je recreatiewoning dan wil je natuurlijk een waar paradijs maken van je tweede huis. Veel mensen hebben geen idee hoe ze dit moeten aanpakken. Dat is heel begrijpelijk, want er zijn enorm veel opties voor. Zeker als je daar het budget voor hebt! Je recreatiewoning omtoveren tot een exclusive villa zal ook een langdurig process zijn. Maar om jezelf te oriënteren is het belangrijk om alle opties te bekijken die er zijn. Welke opties hier precies voor zijn? Dat leer je in dit artikel.

Een buitenverblijf toevoegen

Wanneer je huis genoeg perceeloppervlakte heeft kan je een buitenverblijf toevoegen aan je woning. Een buitenverblijf is vaak een kleine studio waar een kleine keuken, badkamer en woonkamer/slaapkamer in zit. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een van de kinderen die al wat volwassener is. Of het is fijn om even tot jezelf terug te kunnen trekken. Dit buitenverblijf kan je zo simpel of zo extravagant maken als je wilt. Exclusieve buitenverblijven zijn echter niet goedkoop, maar met een groot budget kan je alles erop en eraan maken dat je wilt.

Je badkamer of keuken verbouwen

De badkamer of keuken verbouwen is ook vaak een goede stap om je recreatiewoning de upgrade te geven die hij nodig heeft. Voor het verbouwen van de badkamer of keuken reken je meestal een budget van tien procent van de waarde van de woning. Dit zorgt er namelijk voor dat de WOZ-waarde van de woning stijgt, terwijl je hier niet te veel geld aan uit hoeft te geven. Een duurdere woning zal dan natuurlijk een groter budget nodig hebben voor een verbouwing. 

Voor de badkamer zijn er tegenwoordig enorm veel upgrades die gemaakt kunnen worden. Als er geen regendouche en whirlpool functie in het bad zit zal je badkamer deze upgrade zeker waarderen. Maar de meest populaire optie die mensen tegenwoordig in de badkamer plaatsen is de ronde smart spiegel. Deze spiegel is net als een smartwatch en heeft alle functies van dien.

Ook de keuken kan een upgrade gebruiken als deze nog op gas werkt. Gas wordt in elk land steeds duurder. Daarom gaan veel mensen tegenwoordig over op elektrisch of inductie. Dit geldt niet alleen voor het fornuis, maar ook de oven! Voor de keuken kan je dus nieuwe apparatuur laten installeren.

Je woning verbouwen in het buitenland

Als je recreatiewoning of je tweede thuis in het buitenland staat zijn er een aantal dingen die je moet weten. Meeste dingen die je moet weten vind je in dit artikel. Maar bovenal is het eigenlijk belangrijk dat je de taal spreekt van het land. Het zorgt er namelijk voor dat het proces van het aanvragen van vergunningen, het vinden van aannemers en materialen en de verbouwing zelf, veel soepeler zal gaan. Als je de taal niet kan, zorg er dan voor dat je een vertrouwenspersoon hebt die je door dit process heen kan helpen.