Huis huren in Spanje? Check deze tips

geplaatst op 04-10-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Zin om dit jaar naar het prachtige Spanje op vakantie te gaan? En wil je het liefst een huis huren in Spanje voor een onvergetelijke vakantie? Of wil je voor langere tijd een huis huren in dit land? Er zijn genoeg mensen die een tweede woning in Spanje hebben die jij kunt huren.

Een deel daarvan is zelfs Nederlands. Zij hebben een recreatiewoning in Spanje gekocht voor zichzelf én om te verhuren aan gasten. Hoe handig is dat? Dat kun je zelf ook doen. In dit artikel vertellen we je meer waar je op moet letten wanneer je een vakantiehuis in Spanje wilt huren.

Let goed op de locatie voor vakantie in Spanje

Voordat je op zoek gaat naar een vakantiehuis in dit zonnige land is het goed om voor jezelf te weten in welk gebied in Spanje je op vakantie wilt gaan of een (tweede) huis wilt huren. Heb je zin in een zon-, zee- en strandvakantie dan zit je aan een van de vele Costa's helemaal op de juiste plek. Misschien is een vakantiewoning aan de Costa del Sol wel iets voor jou waar je optimaal kunt genieten van de vele zonuren en de lange zandstranden. Of wie weet zit je liever aan de Costa Brava waar je eveneens een onvergetelijke zonvakantie te wachten staat.

Maar: Spanje heeft nog veel meer te bieden dan stranden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huis huren in het Spaanse binnenland? Daar kun je uren wandelen en fietsen zonder dat je iemand tegenkomt. Ook rondom en in de grote steden zoals Madrid en Barcelona zijn fijne vakantiewoningen te huur. Of ontdek het zuiden van Spanje en huur een huis in de buurt van Málaga waarbij je een citytrip combineert met een dag terug naar het verleden met een bezoekje aan Granada.

Kijk naar wat voor soort vakantiewoning je wilt huren

Naast de locatie is het aan te raden om te letten op wat voor een soort vakantiehuis in Spanje je wilt huren. In veel badplaatsen vind je bijvoorbeeld appartementencomplexen waar je gerust met z'n tweetjes of met z'n vieren kunt logeren. Deze appartementen vind je in gebouwen met meerdere verdiepingen wat betekent dat je niet altijd over een eigen tuin beschikt. Wil je dat liever wel dan is het aan te raden om een compleet huis in Spanje te huren. Ook daarin is van alles mogelijk.

Ga bijvoorbeeld voor een luxe huis aan zee waarbij je binnen no time op het strand staat en over je eigen tuin beschikt. Of kies voor een mooie vakantievilla in de bergen met een eigen zwembad of toegang tot een gemeenschappelijk zwembad. Een frisse duik in de ochtend is absoluut niet overbodig wanneer je in de zomerse maanden naar Spanje gaat. Ook handig: boek een gelijkvloerse vakantiewoning die van alle gemakken voorzien is voor verschillende leeftijden. Zo is er voor iedere leeftijd wel een huis in Spanje te vinden.

Huis huren in Spanje: let op de faciliteiten

Een vakantie in Spanje staat voor de meeste mensen garant aan een heerlijke tijd waarin ze echt even uit kunnen rusten. Daarom is het wel zo prettig om tijdens zo'n vakantie of periode van goede faciliteiten gebruik te kunnen maken. In je zoektocht naar een huis huren in Spanje kan het dus zeker geen kwaad om hier goed op te letten. Voor een echt vakantiegevoel hoef je zo weinig mogelijk te doen en kun je heerlijk ontspannen. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een vakantiewoning met een vaatwasser, een grote televisie en goed werkend internet.

Kijk ook naar het aantal slaapkamers, met welke apparaten de keuken is uitgerust en over hoeveel badkamers of toiletten het vakantiehuis beschikt. Dat is vooral aan te raden wanneer je met een groep vrienden of vriendinnen op vakantie gaat. Kies je voor een luxe vakantiehuis huren in Spanje dan kun je soms zelfs gebruik maken van een schoonmaakservice of een broodjesservice als ontbijt. Let daar dus zeker op als je dat zou willen.

Overige tips voor een huis huren in Spanje

Heb je al zin om je koffers te pakken en te vertrekken voor een heerlijke vakantie of een langere periode in Spanje? Dan is er nog een aantal tips waar je rekening mee kunt houden in je zoektocht naar een passend huis. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Is er een parkeerplaats aanwezig die je privé kunt gebruiken?

  • Zijn er handdoeken aanwezig in het vakantiehuis waar je gebruik van kunt maken?

  • Vind je het belangrijk om bij een Nederlandse eigenaar een huis te huren?

  • In welk seizoen wil je een huis in Spanje huren: in de zomer of in de winter om een winterdip tegen te gaan?

  • Wil je een huis huren in Spanje voor korte of langere tijd? Een huis huren in Spanje kan dus ook als tweede woning in plaats van als vakantiewoning voor een korte vakantie.