Huur van 3 generatie's onderkomen in de lift

geplaatst op 11-11-2011
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Er is een kentering gaande op verschillende vakantieparken in Nederland. Tegenwoordig wordt steeds meer ingespeeld op de behoeft van vakantiehuizen welke geschikt zijn voor het herbergen van grotere groepen bezoekers. Twee groepen mensen springen er met name uit die gebruik maken van vakantiehuizen van twaalf personen of meer. Wij zullen de groepen verderop in dit artikel nader toelichten.
Het doorbrengen van een vakantie in Nederland is toch al aan verandering onderhevig. Gingen we vroeger vaak eenmaal per jaar naar een vakantiepark toe, nu is dat soms wel drie of zelfs vier maal op jaarbasis. Ook de verblijfsduur is erg veranderd. Vroeger gingen we huurden we vaak voor de duur van één of twee weken een vakantiewoning in Nederland.
Tegenwoordig is het huren van een huisje voor een weekend of midweek veel populairder. Met andere woorden de bezoekfrequentie van het doorbrengen van een vakantie in Nederland is omhoog gegaan, maar de gemiddelde verblijfsduur gaat de laatste jaren naar beneden.
Wat steeds vaker gebeurt is dus het vakantie doorbrengen met grotere groepen. Deze groepsaccommodaties noemen we trouwens ook nog wel eens de drie generatie onderkomens.
Deze naam draagt het doordat ouders met kinderen + opa en oma een vakantiehuis huren op een recreatiepark. Zoals gezegd meestal is dit in Nederland, maar ook België en Duitslandkomen meer in trek. Belangrijk is dat de vakantieplek goed per auto bereikbaar is.

Wie huren een groepsaccommodatie op een vakantiepark

Zoals al eerder geschreven zijn het met name twee soorten groepen welke gebruik maken van een grote vakantiewoning.
De meest in opkomende groep is toch wel de familie. Dit zijn kinderen, ouders en grootouders welke tezamen gebruik maken van één of meerdere ruime familieaccommodaties. De ouders kunnen ook nog weer bestaan uit meerdere broers en/of zussen elk met weer eigen kinderen. Zodoende komt het vaak voor dat er tientallen leden van één familie tezamen op vakantie gaan. Dit zijn natuurlijk goede gasten om als recreatieparkeigenaar binnen de poorten van het vakantiepark te hebben. Want behalve de huurpenningen kun je als eigenaar van een bungalowpark ook nog extra omzet halen uit bijvoorbeeld de horeca welke eventueel op het park aanwezig is. Op steeds meer van de vakantieparken worden tegenwoordig dan ook 3-generatie onderkomens gerealiseerd. Er wordt ook gelijk rekening gehouden met de wensen van de wat oudere vakantiegasten. Denk hierbij aan een aangepaste badkamer en minimaal één slaapkamer op de begane grond.

De andere groep welke gebruik maakt van een groepsaccommodatie op een recreatiepark bestaan uit personen die elkaar door individuele omstandigheden kennen. Denk hierbij aan een vriendengroep welke samen op vakantie willen gaan. Maar ook buren of collega’s gaan in toenemende mate met elkaar enkele dagen ertussenuit. Het huren van een groot vakantiehuis is dan een uitstekende optie.
Bijkomend voordeel is dat huren met grote groepen het maakt dat het gemiddelde huurbedrag per persoon erg meevalt. Zo kan het zijn dat u voor nog geen vijftig Euro per persoon al een heerlijk weekend ertussen uit kunt met een hele groep vakantiegangers. Vooral op het internet kunt u op vakantieportalen soms voor weinig geld een leuke groepsaccommodatie boeken.

Wat zijn de populairste regio’s om een grote vakantieaccommodatie te huren

In Nederland zijn enkele streken welke zich in een toenemende populariteit mogen verheugen waar het gaat om de huur van een groepsaccommodatie.
De Wadden zijn bijvoorbeeld erg populair voor families om een paar dagen tezamen door te brengen. Maar ook een provincie als Zeeland scoort goed wat betreft de verhuur van de grotere vakantiehuizen.
In België is het voornamelijk de regio Ardennenwaar veel Nederlanders een familieaccommodatie huren. En in Duitsland is dit toch met name de regio Sauerland.
De verwachting is dat er de komende jaren steeds meer recreatieparkeigenaren zullen inspringen in deze groter wordende doelgroep. Dit komt de consument natuurlijk alleen maar ten goede. Niet alleen wordt de keuze hierdoor groter, het maakt ook dat door de toenemende concurrentie de huurprijzen van een vakantieaccommodatie op een acceptabel niveau blijven.
Een huisje huren is dan ook voor een steeds bredere doelgroep mogelijk.