Huur zelf uw vakantiehuis in Griekenland

geplaatst op 22-07-2011
 Zomervakantie 
alt


Wil je een leuke,actieve vakantie met allerlei verschillende ingrediënten. Denk dan eens aan Griekenland. Zeer betaalbaar en erg divers. Zoek je een vakantiehuis welke je wil combineren met zon, zee en strand, maar daarnaast ook cultuur en de traditionele Griekse keuken proeven? Dan is een bezoek aan een Grieks eiland waarschijnlijk een goed optie voor u. De vakantiehuizen in Griekenland vind je op eilanden als Kreta, Rhodos en Corfu maar daarnaast zijn er ook vakantiewoningen te boeken op eilanden waar u waarschijnlijk nog nooit iemand over heeft horen praten. Wil je echt luxe op vakantie in Griekenland dan zou je kunnen overwegen om je eigen vakantievilla te huren met eigen zwembad en spectaculair uitzicht over de Middellandse zee. Liever terug naar de natuur ? Boek dan eens een "basic" vakantiehuis in het binnenland. U komt meer voor de rust ? Dan zijn er diverse kleinschalige vakantieparken waar u zelf een appartement kunt huren.  Door de vele vliegverbindingen naar de verschillende Griekse eilanden is het mogelijk om al voor weinig geld een vakantiehuis + vliegticket te reserveren. Voor relatief weinig geld zult u dan een topvakantie gaan beleven in een gastvrij vakantieland. Het aanbod van recreatiewoningen is zeer breed dus kijk gerust eens op onze website.
Griekenland is ook een land bij uitstek voor de watersportliefhebber.
De vele kilometers kustlijn op de verschillende eilanden maken een vakantie in dit prachtige vakantieland uitermate geschikt voor watersporters. En door die lange kust vind je altijd wel een strandje in de buurt van je vakantiehuis. Zwemmen, waterskiën, windsurfen, zeilen en snorkelen zijn slechts een aantal opties welke de toerist worden geboden. De diverse Griekse stranden zijn bovendien relatief rustig en veilig. Je hebt kleine baaitjes, zand- en, kiezelstrandjes en zelfs donkergekleurde vulkanische stranden. Dit afhankelijk op wel Grieks eiland u zich tijdens uw vakantie bevindt. Een vakantiehuis huren in Griekenland is een garantie voor een prima tijd doorbrengen in een gastvrij land.


Een recreatiewoning huren op het prachtige Griekse eiland Corfu

Corfu heeft een lange en een bewogen historie. Uit archeologische vondsten blijkt dat het eiland al vanaf ongeveer 40.000 jaar voor Christus werd bewoond. het is in tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden nog een echt groen eiland. Voor de natuurliefhebber zal dit dan ook een reden kunnen zijn om een vakantiehuis op Corfu te boeken. Maar het heeft meer te bieden !Je kunt hier prachige excursies over het water maken naar verlaten stranden of doe eens een grot aan welke u vanaf het water prima kunt bereiken. Bij het in het noordelijke gedeelte van het eiland gelegen Peroulades heb je een schitterend uitzicht vanaf de terrasvormige gebergtes. Ook de Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sissi genoot van Corfu en had hier haar vakantieresidentie. Je vindt haar paleis Achilleion in de nabijheid van Corfu Stad. Deze residentie is ook gewoon te bezoeken en zeker de moeite waard als u hier op vakantie bent. Ook is het mogelijk om vanaf Corfu per boot excursies te maken naar andere Griekse eilanden in de nabijheid. Moe maar voldaan zult u dan tegen de avond terugkeren bij uw vakantiewoning.
Corfu heeft de toerist erg veel te bieden en er is relatief snel te komen vanuit Nederland.


Vakantiehuis of appartement huren op Kreta

Wie wel eens op vakantie is geweest in Griekenland en hier één van de particuliere vakantiehuizen heeft geboekt zal beamen dat het een prachtig land is met veel cultuur en geschiedenis en niet onbelangrijk een erg gastvrije bevolking. Dit alls gaat ook zeker op voor Kreta, alle goede eigenschappen van Griekenland vindt u terug op dit prachtige Griekse eiland. Ondanks dat dit niet echt een groen eiland is heeft het wel een pareltje voor de wandelaars te bieden: De Samaria Kloof, deze zeventien kilometer lange kloof is buitengewoon spectaculair om te lopen en eindigt op het strand. Wel raden wij vakantiegangers aan om in het hoogseizoen de vakantiewoning vroeg te verlaten en voor acht uur te starten met de loop, in de namiddag kan het anders wel eens te warm worden. Kreta is een eiland wat ook rijk aan historie is en heeft veel plekken waar de geschiedenis schittrerend is blootgelegd. Knossos is hier een goed voorbeeld van. Als u een vakantie wilt doorbrengen aan het strand, dan is een vakantiehuis huren op Kreta een goed idee, vooral Vai is erg bekend. Deze plek heeft een tropische uitstraling met zijn palmbomen en gewassen.  Voor de rustzoeker raden wij het huren van een appartement of vakantiehuis in het zuidelijk gedeelte van Kreta aan. Het noorden daarentegen trekt veel jonge vakantiegangers welke hier gaat voor het huren van een vakantiewoning. Het aanbod van vakantiehuizen is hier ook breder. Feestbestemming nr. 1 voor jongeren is hier de populaire badplaats Chersonissos, vanaf het vliegveld van Heraklion is deze goed te bereiken. Ook een plaats als Rethymnon wordt veel door jongere toeristen aangedaan. Hier een appartement huren is ook niet al te moeilijk want de keuze uit vakantiewoningen is hier groot.
Een vakantie doorbrengen op Kreta is een aanrader. Steeds meer mensen gaan ook voor een fly-drive, u slaapt dan elke nacht in een ander vakantiehuis, appartement of hotelkamer.
Als u zonliefhebber bent dan ik Kreta een goede locatie om uw vakantie door te brengen.  Aan de kust is het in de zomer over het algemeen boven de 30 graden maar een lekker zeebriesje zorgt ervoor dat het toch prima vol te houden is.  Als u de binnenlanden van Kreta intrekt zult u merken dat het wel wat benauwder kan aanvoelen, neem dan ook voldoende water te drinken mee. Toch is het bezoeken van de binnnenlanden van Kreta tijdens uw vakantie wel een aanrader. U komt dan nog prachtige kleine dorpjes tegen waar de tijd heeft stilgestaan. De lokale Griekse bevolking is zeer Een vakantiehuis huren in de binnenlanden is niet zo eenvoudig. Ook in het laagseizoen komen steeds meer toeristen naar Kreta. Het klimaat is dan ook buitengewoon mild. Wel kan er wat meer neerslag vallen. Maar de natuur is dan wel mooier op dit Griekse eiland. Ook liggen de huurprijzen van een vakantiewoning dan een stuk lager op prachtige eiland in Griekenland. Vooral een appartement huren op Kreta kan tegen een scherpe huurprijs.