Kreta

Kreta

Regio in Griekenland

Voor uw volgende vakantie maar eens een vakantiehuisje op Kreta huren
Kreta is wellicht het bekendste eiland van heel Griekenland en dit is ook niet zo verwonderlijk. Het is misschien wel het meest diverse eiland, en dat wil toch wel iets zeggen met de vele honderden eilanden welke tot Griekenland behoren.
Het eiland is vooral geroemd om zijn diversiteit en mede daarom is het zo populair bij vakantiegangers. Tienduizenden mensen huren elk jaar weer een vakantiehuis op Kreta.
Dit eiland heeft veel te bieden, om maar eens enkele kernwoorden te noemen: fantastisch weer, veel cultuur, heerlijke stranden en een erg gastvrije bevolking. Neem dus eens de proef op de som en huur een huisje op dit Griekse eiland.

U wilt actief bezig zijn tijdens uw vakantie op Kreta
U wilt meer dan alleen maar de hele dag aan het zwembad van het vakantiepark verblijven. U zult het misschien niet direct verwachten maar er zijn voldoende mogelijkheden om leuk uitstapjes en dagexcursies te maken op het Griekse Kreta. Vanuit uw vakantiehuis kunt u bijvoorbeeld een schitterende trip maken naar het eiland Santorini. Dit vulkanische eiland met zijn typerende lavastranden en traditionele witte huizen met blauwe daken is beroemd over de gehele wereld. Mede door de historische opgravingen van een oude stad. Het uitgraven hiervan is nog steeds niet voltooid en trekt archeologen van over de gehele wereld.
Een andere aanrader is het lopen van de Samaria kloof, hier daalt u af in een ravijn en tussen de rotsformaties door loopt u een schitterende route over smalle paden en kleine bruggetjes over smalle riviertjes. De wandeltocht eindigt uiteindelijk aan het strand, hier kunt u heerlijk bijkomen van deze schitterende tocht waar u circa vijf uur over loopt. Tijdens het hoogseizoen raden wij u aan om direct in de morgen te starten met de wandeling, na de middag loopt de temperatuur toch wel erg hoog op in de kloof. Moe maar voldaan van een indrukwekkende wandeling zult u in de namiddag weer terugkeren bij uw vakantiehuis op Kreta.


Toerisme

Een heerlijk klimaat en prachtige stranden, Kreta vakantieparadijs
Het is waar, de meeste vakantiegangers welke naar het Grieks eiland Kreta afreizen, komen met name voor het fantastische weer.  Het aantal zonuren op jaarbasis ligt zeer hoog en regen komt bijna niet voor. Vooral in het hoogseizoen bent u eigenlijk min of meer verzekerd van heerlijk vakantieweer. De meeste mensen huren dan ook een vakantiewoning dicht aan de kust. Zodoende bent u vaak op loopafstand van het strand en kunt u heerlijk genieten aan het water. Ook is het goed te weten dat veel vakantieparken zelfs een eigen privéstrand hebben. Vaak dicht bij het resort, en is de afstand tot dit eigen strand net iets te ver om te voet te doen dan is de kans groot dat u gebruik kunt maken van de shuttlebus welke meerdere keren per uur u gratis naar het eigen strand van uw vakantiepark brengt. Maar bijna elk bungalowpark heeft ook zijn eigen zwembad, dus als u wilt kunt u zo vanuit uw appartement in Kreta het zwembad opzoeken. Wellicht zal het huren van een bungalow op dit eiland ook u aanspreken.

Provincie

Kreta

Oppervlakte

8.336 km2

Aantal inwoners

622.000

Hoofdstad

Heraklion