Inbraakbestendig deurbeslag recreatiewoningen

geplaatst op 08-09-2015
 Tweede woning 
alt

Een recreatiewoning is erg in trek bij inbrekers. De vakantiewoningen bevatten vaak veel spullen van waarde, zoals elektronica, meubels of fietsen. Bovendien staat de woning niet onder permanente toezicht, zodat dieven ongestoord hun slag kunnen slaan. Het is daarom zeer aan te bevelen om ook je recreatiewoning goed te beveiligen tegen inbraken. Door het plaatsen van speciaal deurbeslag, kun je het inbrekers al een stuk moeilijker maken. 

Tips voor veiligheidsbeslag

Er zijn diverse soorten deurbeslag op de markt. Het type deurbeslag dat je uiteindelijk kiest heeft onder andere te maken met het materiaal van je deur, de manier waarop de deur opent en de ruimte die er is voor het te plaatsen deurbeslag.

 

Hier zijn enkele handige tips voor de aanschaf van gepast deurbeslag.

  • Kies altijd voor deurbeslag en hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk
  • Meet van te voren goed op hoeveel ruimte je hebt voor het te plaatsen beslag.
  • Kijk naar welke kant de deur draait. Kies bij een naar binnen draaiende deur voor een greep aan de buitenzijde om het risico dat er vingers tussen de deur komen te zitten, te voorkomen.
  • Wil je bestaand veiligheidsbeslag vervangen? Kies dan bij voorkeur voor hetzelfde merk en het liefst ook voor hetzelfde model. De kans is groot dat de bestaande boorgaten en afmetingen overeenkomen met het oude deurbeslag, zodat het monteren van het nieuwe beslag een fluitje van een cent wordt.


Als je veiligheidsbeslag gaat aanschaffen kun je altijd om advies op maat vragen aan medewerkers van de bouwmarkt of speciaalzaak. Als je zeker wilt weten dat het juiste veiligheidsbeslag geplaatst wordt kun je een goede slotenmaker bij jou in de buurt om hulp vragen. Dan ben je verzekerd van snelle hulp en advies. Bijvoorbeeld de inwoners van Delft en omgeving kunnen het beste kiezen voor een slotenmaker uit Delft

Soorten deurbeslag

Een keuze maken tussen al die verschillende soorten deurbeslag lijkt misschien lastig. Zo lang je in ieder geval kiest voor een SKG-goedgekeurd beslag, weet je zeker dat je goed zit. Dit deurbeslag is door inbrekers namelijk moeilijk te forceren of te verwijderen.

Goed veiligheidsbeslag is heel dik en stevig en daarom ondoordringbaar en onbuigbaar. Rond de cilinder van het slot wordt meestal een extra hardmetalen plaat geplaatst, zodat er een zogenaamde boorbeveiliging ontstaat. De schroeven zijn bij SKG-goedgekeurd deurbeslag niet aan de buitenzijde zichtbaar, zodat deze ook niet gemakkelijk losgedraaid kunnen worden. Deurbeslag met dit veiligheidskeurmerk zorgt ervoor dat inbrekers langer bezig zijn om bij jouw huis of vakantiehuis in te kunnen breken, waardoor ze jouw huis liever overslaan.