Investeren in vakantiewoning enorm populair

geplaatst op 20-09-2018
 Tweede woning 
alt

Nu het economisch steeds beter gaat in Nederland, overwegen meer mensen de aanschaf van een tweede woning of vakantiewoning. Dit kan een vakantiewoning op een park in Nederland zijn, maar bijvoorbeeld ook in Spanje of Portugal. In de zomermaanden kunt u deze vakantiewoning te huur aanbieden, terwijl u hier buiten het hoofdseizoen om zelf van het mooie weer geniet. Bij de aanschaf van een vakantiewoning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel gaan we in op deze aspecten, om het maken van een weloverwogen keuze bij de aanschaf van een vakantiewoning makkelijker te maken.

Locatie van de vakantiewoning in Nederland of het buitenland

Een van de eerste aspecten om bij het kopen van een recreatiewoning naar te kijken, is de locatie hiervan. Zeker wanneer u van plan bent om de woning te verhuren aan toeristen, is het raadzaam om voor een centrale locatie te kiezen met voldoende bezienswaardigheden en bijvoorbeeld een strand in de buurt. Ook het vervoer vanaf een vliegveld speelt hier een rol bij. Voor Nederlandse vakantiewoningen is dat logischerwijs minder belangrijk, omdat veel mensen per auto zullen komen.

Formaat van de aangekochte vakantiewoning

Naast de locatie van de vakantiewoning, speelt ook het formaat hiervan een rol. De vakantiewoning moet groot genoeg zijn om bijvoorbeeld met z’n tweeën in te kunnen verblijven. Het kan echter verstandig zijn om alvast vooruit te denken en rekening te houden met kinderen die op bezoek komen, gasten die u mee wilt nemen naar de woning, enzovoorts. Ook voor het verhuren hiervan is het makkelijker om voor een iets groter vakantiehuisje te kiezen.

Mogelijkheden tot het uitbouwen van een vakantiewoning

Tot slot en aansluitend op het reeds beschreven punt, kunt u naar de mogelijkheden kijken om de woning op termijn uit te bouwen. Kunt u bijvoorbeeld naast de woning ook nog grond kopen? Heeft u voldoende tuin om uit te kunnen bouwen? Enzovoorts. Bij de uitbouw van een vakantiewoning is het belangrijk om naar vakmensen te zoeken. Een betrouwbare elektricien, een vakkundige loodgieter en bijvoorbeeld een goede dakdekker zijn onmisbaar bij de uit- of verbouw van woningen.