Toch op reis? Kies voor een vakantiewoning in eigen land!

geplaatst op 21-01-2021
 Tweede woning 
alt

2020 is best een ingewikkeld jaar geworden. Corona heeft op allerlei mogelijke manieren bij allerlei mensen roet in het eten gegooid. Gewoon even lekker op vakantie gaan was ook niet meer een vanzelfsprekendheid. En ook al staat dat in schril contrast met het aantal zieke en helaas ook overleden mensen, toch hunkeren we allemaal stiekem ook wel naar op vakantie gaan. Helaas geldt voor veel landen een negatief reisadvies en ook een vakantie in eigen land op een camping of in een hotel zal anders dan anders zijn. De oplossing? Huur of koop een vakantiewoning in eigen land.

Nederland is mooi!

Waar velen van ons de afgelopen jaren steeds verder weg op vakantie gingen, zijn we grotendeels vergeten hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. Oké, de regen valt misschien iets vaker dan op die prachtige tropische bestemming, maar ook in minder mooi weer kun je nog heerlijke vakanties beleven. Het zal je verbazen hoeveel moois er in Nederland te vinden is. Soms bijna letterlijk in je eigen achtertuin. Maar helemaal aan de andere kant van het land kan natuurlijk ook. Dat geeft je ook misschien net nog even wat extra vakantiegevoel mee.

Koop je eigen vakantiewoning in Nederland

Een vakantiewoning huren kan natuurlijk altijd.  Relatief ben je er voor een langere vakantie echter wel veel geld aan kwijt. Wil je geen gedoe meer met vakanties boeken, annuleringen, coronavouchers en meer? Dan is het (als je een beetje geld achter de hand hebt) een heel goed idee om een eigen vakantiewoning te kopen. Gewoon hier in Nederland, op een plek waar je uitstekend kunt genieten.

En heb je hier niet direct alle middelen voor? Het afsluiten van een lening hoort wellicht tot de mogelijkheden.  Zo kun je het hele jaar door op vakantie en de reistijd bedraagt ook nog eens maximaal maar een paar uur. Als je ziet dat het de komende dagen mooi weer wordt en je hebt de mogelijkheid om vrij te pakken, nou dan ga je gewoon!

Heb je minder vrije tijd om veel van je vakantiehuis te genieten? Het is momenteel een trend om samen met familie en/of vrienden een vakantiehuis te kopen. Op deze manier zijn de kosten lager en wordt er nog meer genoten van de woning. Let hierbij wel op: mocht je een gezamenlijke aankoop doen met andere personen, dan zal het veel lastiger zijn om hier een lening voor af te sluiten.

Mogelijkheden genoeg

Van Zeeland tot aan Groningen en via Maastricht tot aan Texel: je hebt volop mogelijkheden bij de keuze van de plek van je vakantiewoning. Net als bij het type vakantiehuis. Ga je het liefste voor een groot familiehuis of houd je het liever wat compacter met een gezellige studio? Denk goed na wat voor jouw of jullie situatie de beste oplossing is, ook met het oog op het beschikbare budget. Voor je het weet kan je dan heerlijk genieten in je eigen vakantiewoning.