Tips om je tuin een make-over te geven

geplaatst op 18-01-2022
 Tweede woning 
Nu het winter is zitten we natuurlijk veel binnen. Maar wanneer straks de zon weer gaat schijnen en het voorjaar en de zomer hun intrede weer doen, betekent dat dat de dagen weer langer en ook warmer worden. Ideaal om lekker in je tuin te zitten en te genieten van een goed boek, lekker eten, goed gezelschap en natuurlijk van het zonnetje! Daarom kan het fijn zijn om nu tijdens de winter de tuin een make-over te geven, zodat je er extra van kunnen genieten als het weer mooi weer is. Kun je wel wat inspiratie gebruiken op tuingebied? In deze blog vind je enkele tips die je misschien kunnen helpen.
alt

Opruimen

Misschien is opruimen niet het eerste waar je aan denkt bij een make-over, maar het is wel goed om te doen. Veeg alle bladeren in je tuin bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventueel je tegels goed schoon. Op deze manier ziet je tuin er gelijk een stuk frisser uit en is hij ook gelijk al wat meer klaar voor de zomer. En op deze manier zie je ook eerder wat er aan je tuin moet gebeuren. Als er veel troep is, zie je wellicht door de bomen – letterlijk – het bos niet meer. Aan de slag dus!

Tuinmeubels

Heb je al jaren dezelfde tuinmeubels, maar zitten deze eigenlijk niet zo lekker meer? Dan ben je toe aan iets nieuws. Kijk goed waar je behoefte aan hebt: vind je het fijn om lekker te ontspannen? Dan is een lounge-set wellicht wel iets voor jou. Hierop kun je lekker relaxen en dat kan geschikt zijn tijdens lange zomerdagen. Vind je het juist gezellig om lekker lang te tafelen? Zorg dan voor een mooie eettafel met comfortabele tuinstoelen. Ideaal voor een avondje barbecueën of een etentje met vrienden of familie. Ook de kleur van het meubilair doet veel met de sfeer van je tuin. Denk goed na over de kleuren die jij mooi vindt en je zult zien dat je tuin er gelijk als nieuw uitziet!

Een schutting

Kun je altijd bij de buren in hun tuin kijken en wil je graag iets meer privacy? Een schutting kan wellicht dan de oplossing zijn! Je kunt deze zelf in elkaar zetten, maar je kunt dit ook laten doen. Zorg er in ieder geval voor dat de maat klopt, de locatie en dat de schutting recht komt te staan. Verder kun je een schutting gemakkelijk gezellig maken, door er bijvoorbeeld planten aan te hangen. Dit zorgt voor een fleurig effect in je tuin.

 

Planten

Verder staan verschillende planten en bloemen ook mooi in een tuin. Wissel grote en kleine planten af, en je tuin ziet er gelijk sfeervol uit. Met een druppelslang kun je overigens je tuin op een eenvoudige manier extra water geven. Met een druppelslang worden je planten namelijk langzaam bewaterd.