Je recreatiewoning nóg mooier maken doe je met deze 4 tips

geplaatst op 13-04-2023
 Tweede woning 
alt

Steeds meer Nederlanders beschikken over een tweede woning. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer, onderdeel van de KRO-NCRV. Wanneer je zo'n extra huis inzet als vakantiewoning betekent dit dus dat er meer concurrentie op de markt te vinden is.

Maar: zorg je ervoor dat jouw verblijf net even anders is dan het verblijf van de buurman dan is de kans groot dat mensen alsnog eerder voor jouw vakantiehuisje kiezen om te huren. Hoe je dat doet? Simpel! In dit artikel hebben we 4 tips voor je verzameld waarmee jij en je gasten nóg meer kunnen genieten van je recreatiewoning.

1. Laat een terrasoverkapping maken van hout

Waarmee je bijvoorbeeld sowieso gaat scoren, is een terrasoverkapping direct aan je recreatiewoning. Een overkapping, gemaakt van bijvoorbeeld hout, biedt namelijk ontzettend veel meerwaarde aan een huis. Gasten kunnen het hele jaar door lekker buiten zitten; zelfs wanneer het regent en stormt. Ook in de winter is het heerlijk toeven onder zo'n overkapping; helemaal met een heater of een vuurtje.

Je kunt een professional inhuren om een dergelijke overkapping te laten maken én je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan als je een beetje handig bent. Online scoor je naast alle benodigdheden ook volop inspiratie voor een mooie terrasoverkapping aan je vakantiehuis. Het is bijvoorbeeld bij NuBuiten.nl buitengewoon genieten bij jouw recreatiewoning door het alles dat daar wordt aangeboden. Op deze website vind je én materialen én de nodige inspiratie voor zo'n project.

2. Investeer in een groene tuin bij vakantiehuis

Beschikt je vakantiewoning over een tuin? Dan is het zaak om hier actief in te investeren om het huisje zo extra mooi eruit te laten zien. Veel mensen denken dat je alleen in de lente en de zomer een groene tuin kunt hebben. Dat is gelukkig niet waar! Er zijn genoeg planten en struiken die winterhard zijn én groen blijven in de koude seizoenen. Daar geniet je het hele seizoen van.

Ook nu kun je online genoeg tips en tricks vinden voor welke hagen, struiken en planten geschikt zijn voor het hele jaar. Zorg er hierbij altijd voor dat je kiest voor een groene tuin die netjes en eenvoudig te onderhouden is. Maar: wees ook uniek. Plant in de lente diverse kruiden en groenten die je gasten in de zomer kunnen gebruiken om mee te koken. Hoe bijzonder is dat?

3. Schaf een hot tub of een sauna aan 

De laatste jaren zien we het steeds vaker dat vakantiehuisjes voor luxe faciliteiten gaan. Daarmee kun je écht opvallen en ervoor zorgen dat mensen jouw tweede woning boeken in plaats van die van een ander. Zo is het aan te raden om te gaan voor een hot tub, een jacuzzi of een sauna in de tuin. Dit kan op een plekje achter in de tuin, maar het past ook erg goed onder het overkapte gedeelte direct aan het huisje. Via daar kunnen je gasten droog het water of de sauna in.

Een hot tub of sauna aanschaffen, is weliswaar even een flinke investering. Je moet echter onthouden dat dergelijke faciliteiten net dé reden kunnen zijn voor mensen om een huisje te boeken. Want hoe heerlijk is het om na een dag wandelen lekker op te warmen in het bad of in de sauna? Om de investering terug te verdienen, kun je de prijs van het verblijf hoger maken of je kiest ervoor dat gasten zo'n hot tub of sauna optioneel kunnen bijboeken.

4. Extra (kinder)slaapkamer in blokhut in de tuin

Waar je tot slot nog mee kunt opvallen, is een extra blokhut in de tuin (als je daar de ruimte voor hebt). Beschik je bijvoorbeeld over een huisje waar ook regelmatig kinderen komen dan is het erg leuk om een extra (kinder)slaapkamer in die blokhut in de tuin te maken. Voor kinderen is het enorm spannend en avontuurlijk om op een andere plek te slapen dan hun ouders. Helemaal wanneer het een huisje is dat speciaal is ingericht voor kids!

Maar: voor ouders is het wel zo fijn dat ze wel gewoon in de buurt zijn tijdens het overnachten. Een blokhut is de ideale oplossing. Daarbij ziet zo'n houten blokhut er ook extra knus uit in de tuin. Je kunt zo'n hut ook inzetten als aparte werkruimte, tuinkamer of een plekje waar men buiten kan koken. Ook te gek is een blokhut met een overkapping eraan waar je gasten onder kunnen ontspannen, lekker kunnen eten of even een boekje kunnen lezen.