Je tweede huis optimaal inrichten

geplaatst op 15-09-2014
 Tweede woning 
alt

Je hebt een recreatiewoning verkocht die je voor eigen gebruik dan wel deels voor de verhuur wilt gebruiken. In beide gevallen is het belangrijk om je tweede huis op goede manier in te richten. Want je wilt je natuurlijk wel thuis voelen in je buitenhuis en kies je ervoor om deze ook te gaan verhuren is het natuurlijk ook van belang dat huurders ook een goed gevoel krijgen bij binnenkomst in de woning.
Zaak is dus om goed na te denken over het inrichten van je 2de woning en natuurlijk wil je de kosten hiervoor ook in de hand houden. Een goede prijs/kwaliteitverhouding moet dan ook het streven zijn. Bepaal van te voren een budget en streef ernaar om hier binnen te blijven. Dit kun je het beste doen door bedrijven te zoeken die de kwaliteit garanderen die je zoekt maar dit voor een eerlijke prijs doen. In dit artikel dragen wij enkele ondernemingen aan die beide genoemde ingrediënten kunnen bieden. We hopen dat u hiermee enige inspiratie krijgt en dit uiteindelijk resulteert in een prachtig ingerichte vakantiewoning.

De verlichting in je tweede huis is cruciaal voor een geslaagd verblijf

Als je een tweede woning hebt aangeschaft en deze wilt inrichten dan is het aanschaffen van de lampen nogal eens iets wat er bij wordt gedaan. Eigenlijk moet je dit op de eerste plaats stellen want de juiste verlichting in je vakantiehuis geeft een optimaal gevoel van ruimte en sfeer.
Eigenlijk is het beste idee om door de recreatiewoning heen te lopen en een lichtplan op te stellen. Bekijk per ruimte kritisch wat voor type verlichting je wilt hebben en hoeveel lampen er moeten komen. De aankoop van de verlichting kun je prima via Lampen.24.nl doen. Zij hebben een ruim aanbod en staat garant voor kwaliteit en een schappelijke prijs. De site is bovendien een leuke inspiratiebron. Met de goede verlichting zorg je ervoor dat je tweede woning je direct thuis doet voelen en bijdraagt aan een geslaagde vakantie. En laten we eerlijk zijn daar is het voor veel mensen die een zomerhuis aanschaffen toch allemaal om te doen.

Tips bij de interieurkeuze van je tweede huisje

Als je actief bezig gaat met het bepalen van de inrichting van je recreatiewoning dan is het belangrijk om goed te kijken wat het doel van de aanschaf is. Maak je er uitsluitend zelf gebruik van of verhuur je het vakantiehuis ook wel eens.
Als je het sec voor je weekendjes weg en vakantieperiodes hebt dan kun je natuurlijk helemaal naar eigen inzicht je huisraad bij elkaar verzamelen. Kies je echter al dan niet deels voor de verhuur dan is het verstandig om geldende norm hiervoor hanteert. Kernbegrippen zijn licht en fris. Dus vooral niet te veel prullaria en dergelijke toevoegen en richt je vooral op materialen die duurzaam zijn en makkelijk schoon te houden. Voor de broodnodige inspiratie is wat dat betreft de Ikea de perfecte winkel om eens op je gemak doorheen te lopen. Ze hebben op heel veel gebieden producten die in aanmerking komen voor de inrichting. Of kijk eens bij Blom Interieurs, deze zijn gericht op de inrichting van recreatiehuizen en door hun jarenlange ervaring is dit een partij die weet waarover men praat.
Dus we kunnen gerust stellen dat het kopen van een tweede huis een prima stap is. Maar daarmee ben je er niet en neem dan ook ruimschoots de tijd voor het verzamelen van mogelijkheden aangaande het inrichten van je accommodatie.