Vakantie vieren op een vuurwerkvrij vakantiepark

geplaatst op 22-12-2022
 Wintersport 
 Tweede woning 
Oudejaarsavond is die magische tijd van het jaar, wanneer veel mensen onder klinkende glazen elkaar het beste toewensen en we het nieuwe jaar zo luid mogelijk inluiden door de lucht in schitterende kleuren en lichtstralen te verlichten. Oftewel vuurwerk. Op zoek naar een plek waar de honden niet in paniek raken door oerknallers en oogverblindend vuurwerk recht boven hun hoofd tijdens Oud en Nieuw?
alt

Als veel mensen genieten van het geluid van vuurwerk als manier om het nieuwe jaar te verwelkomen en te vieren, is het voor dieren in plaats daarvan een schokkend geluid dat hen beangstigt en terroriseert en soms zelfs erg gevaarlijk wordt. Het is niet ongebruikelijk dat bange dieren zich dan verstoppen onder de bank of op binnenplaatsen of juiste de neiging hebben om weg te rennen. Verdwalen of aangereden worden kan een consequentie daarvan zijn. En oudere dieren kunnen zelfs een hartaandoening krijgen door het onverwachts hard geluid en flitsende lichten en overlijden aan een hartaanval door de paniek.

Grote knallen? Nee, dank u

Vuurwerk is niet alleen erg ongemakkelijk voor onze huisdieren, maar ook voor dieren in het wild zoals eekhoorntjes, vogels en herten. Behalve het geluid en het licht bevatten neerkomende deeltjes van vuurwerk ook giftige stoffen en chemicaliën die schadelijk zijn voor mensen, maar ook dieren. Met Oud en Nieuw voor de deur, is het dus een mooie optie om je hond, kat of ander huisdier te beschermen tegen vuurwerk tijdens oudejaarsavond door een vakantie te vieren in een vuurwerkvrij vakantiepark. Lekker in de natuur waar jij en de dieren geen last hebben van herrie en sterke geuren. Alle ingrediënten zijn dan aanwezig voor een vredige vakantie!

Een huisdiervriendelijke plek

Een plek waar je huisdieren welkom zijn en je lange wandelingen met je viervoeter kan maken, tussendoor warme chocolademelk kunt drinken en de omliggende dorpen kan bezoeken zonder te merken Oud en Nieuw eraan komt. Waar je de voorkeur aan rust en stilte geeft en de feestdagen net zo vredig en ontspannen zijn als elke andere dag van het jaar! Zeker ook samen met je huisdieren. Een heerlijke plek om te relaxen na een  wandeling of fietstocht in een prachtige omgeving. Dat klinkt heerlijk toch. En sommige vakantieparken hebben ook luxe faciliteiten zoals een binnenzwembad, wellness centrum, restaurant en/of een vakantiehuis met sauna waar je dus een ultieme vakantie kunt vieren.

Een Tiny house als vakantieverblijf 

En dan hebben we het nog niet gehad over de omgeving waar vakantieparken zich bevinden. Vaak is er wel een attractiepark, een museum of bruisende stad in de omgeving waar je op ontdekkingstocht kunt gaan. En als je dan toch besloten hebt om de feestdagen te vieren op een vakantiepark, waarom dan niet in een Tiny house huren? Een knus, intiem en schattig huisje waar alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn en die je verblijf magisch maakt! Een duurzaam verblijf doordat er minder ruimten verwarmd en verlicht hoeven te worden. Zo wordt er dus minder gas, water en licht verbruikt. De Tiny houses op een vakantiepark liggen doorgaans middenin de natuur waardoor een overnachting in een Tiny House je helemaal tot rust brengt en dichter bij de natuur. En zo’n huisje geeft je natuurlijk ook een groot gevoel van vrijheid. 

De tiny house trend

Tiny Houses is overgewaaid uit de Verenigde Staten als praktische oplossing van het radicaal verkleinen van de leefruimte. Dit om eenvoudiger wonen te creëren in een kleinere, efficiëntere ruimte en vaak in de natuur, maar dan zonder echt veel in te leveren op het comfort of design. Zoals je zou verwachten, maakt deze ontwikkeling ook gebruik van veel milieuvriendelijke maatregelen, waaronder zonne-energie, composttoiletten, houtkachels en waterrecycling. En vaak wordt er in de omgeving samengewerkt aan biologisch moestuintjes en wordt er genoten van homemade honing uit eigen tuin. Wat overnachten in een Tiny House anders maak lees je hier.

De bovengenoemde voordelen werden ook opgemerkt door vakantieparken, waardoor tiny houses dus steeds vaker gezien worden op vakantieparken. Dat komt omdat ze minder ruimte in beslag nemen én duurzaam zijn. Steeds meer mensen willen duurzaamheid toepassen in het dagelijks leven, dus ook op vakantie. En vakantiegangers proberen graag iets nieuws en duurzaams uit, waardoor tiny houses steeds populairder worden om te huren tijdens je vakantieperiode als vakantieverblijf.  Als je dan zo’n ervaring kan combineren op een vuurwerkvrij vakantiepark samen met je huisdieren, dan is dan natuurlijk een win-win situatie.