Je tweede woning, wat zet jij er allemaal in?

geplaatst op 17-12-2019
 Tweede woning 
alt

Je hebt eindelijk je droom waargemaakt en een prachtige recreatiewoning gekocht. Maar hoe ga je hem eigenlijk inrichten? Is de woning alleen voor privégebruik of gaat u verhuren? In beide gevallen is het belangrijk dat je goed nadenkt over de inrichting van je tweede huis. Je wilt je immers helemaal tot rust kunnen komen tijdens je vakantie.

De eethoek

Misschien wel de belangrijkste ruimte in je recreatiewoning is de eethoek. In de vakantie heb je eindelijk eens tijd om uitgebreid te tafelen en dat doe je natuurlijk niet met een bordje op schoot op de bank. Zorg dus voor een gezellige eethoek waarin je tot in de late uurtjes kan genieten.

Een mooie eettafel is een blikvanger in iedere eethoek. Bedenk om te beginnen voor hoeveel mensen de eettafel geschikt moet zijn. Dit is mede bepalend voor de grootte van je eettafel. Heb je veel ruimte? Dan is een rechthoekige eettafel of een ovale eettafel een goede optie. Is de eethoek kleiner, dan maken vierkante- of ronde eettafels goed gebruik van de beschikbare ruimte. Met de juiste stoelen maak je de eethoek helemaal af. Mix en match verschillende soorten stoelen voor een speels effect, of kies voor slanke modellen van leer voor een klassieke uitstraling.

Verlichting

De verlichting wordt nog wel eens vergeten bij het inrichten van een tweede woning. Hartstikke zonde, want met goede verlichting creëer je ruimtes met sfeer. Loop dus eerst door je tweede woning, en bepaal waar de verschillende lichtpunten moeten komen. Denk ook aan de functie van het licht: moet het sfeerlicht zijn of licht om bij te kunnen lezen of bijvoorbeeld koken?

Eén van de trends op het gebied van verlichting is de lamp van beton. De betonnen lamp wordt steeds vaker gezien boven de eettafel, maar er zijn ook verschillende tafelmodellen verkrijgbaar. Het voordeel van betonnen lampen is dat ze makkelijk te combineren zijn met andere kleuren en stijlen. Of je nou houdt van romantisch of industrieel, voor elke stijl is er een passende betonnen lamp.

Duurzaam en fris

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk niet teveel bezig zijn met schoonmaken en opruimen. Zorg er daarom voor dat je meubels makkelijk schoon te houden zijn en dat ze lang meegaan. Vermijd ook het aanschaffen van prullaria. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, en dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken tijdens je vakantie. Kies voor kwalitatieve robuuste meubels, in een stijl die bij je past. Een goede winkel om inspiratie op te doen is De Bommel Meubelen. De Bommel Meubelen heeft winkels door het hele land, en verkoopt meubels in de meest uiteenlopende stijlen. Van strak industrieel tot shabby chic, de Bommel heeft het allemaal. Vind een mooie eettafel, kies een comfortabele bank, denk om de goede verlichting en u kunt jarenlang genieten van uw nieuwe recreatiewoning.