Je woning verven is een make or break situatie? Dit zijn 3 tips om het goed te doen

geplaatst op 06-04-2021
 Tweede woning 
alt

Zo verf je jouw woning op de juiste manier

Ben je van plan om jouw (tweede) woning te verven en wil je dit op de best mogelijke manier doen? Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden bij het verven van je woning. Lees snel verder voor onze 3 handige tips.

1. Kies de juiste verf

De juiste verf kiezen voor jouw woning is van groot belang. Zo zijn er diverse soorten verfmerken op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Sikkens verf en Sigma verf staan bijvoorbeeld bekend om hun hoge kwaliteit. Kies je verf, dan moet je per ondergrond de juiste verfsoort toepassen. Hierbij zijn voorbeelden van ondergronden: beton, houtstructuren op de wand of gepleisterde muren. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden om een zo optimaal mogelijk resultaat te creëren. Zo kun je met matte verf voor een meer warme uitstraling zorgen. Ook glanzende verf is een goede optie als je meer de diepte in wilt. Om te weten of je de juiste verfsoort hebt gekozen, kun je een staal aan de verfwinkel vragen en deze op wit karton testen. Zo kun je zien of de textuur bij jouw wensen past. Neem ook de toepassingen door, zodat je zeker weet of de verf geschikt is voor jouw ondergrond.

2. Gebruik de juiste kwasten

Er is veel variatie in de kwaliteit van kwasten. Ook zijn er diverse kwasten verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. Wil je een groot vlak verven? Dan kun je het beste een grote verfrol kiezen. Gebruik voor de randen van muren of het plafond een verfkwast. Lees je altijd goed in voordat je kwasten koopt en ga niet voor de goedkoopste optie, omdat dit de kwaliteit teniet kan doen.

3. Zorg dat de temperatuur juist is

Wil je thuis gaan verven, dan dient de temperatuur in huis optimaal te zijn. Verf droogt langzamer bij een temperatuur onder de 10 graden en zal niet drogen wanneer het kouder dan 5 graden is. Is de temperatuur echter 20 graden, dan droogt de verf sneller en zal deze minder goed verwerken. Een temperatuur van 15 graden is optimaal om binnen te gaan verven.

Ook jouw tweede woning strak afwerken? Maak dan gebruik van bovenstaande tips!