Kamperen in Frankrijk? 5 tips voor een geslaagde vakantie!

geplaatst op 09-06-2020
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Camping 
alt

1. Kies de ideale camping

Het is bij het kiezen van een leuke camping om te kamperen in Frankrijk belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Ga je bijvoorbeeld met je gezin met jonge kinderen kamperen? Dan is het aan te raden om een gezinscamping te zoeken. Wil je van je rust en van de natuur genieten dan ligt een natuurcamping weer meer voor de hand. Ook de ligging van de camping is belangrijk, zoals aan zee, in de bergen of in het bos. Verder heb je natuurlijk de gelegenheid om met de aanwezige voorzieningen en faciliteiten rekening te houden.

2. Check je kampeermiddel

Ga je met je eigen tent of caravan kamperen in Frankrijk? Check dan het kampeermiddel voordat je naar Frankrijk vertrekt. Bij een tent is het bijvoorbeeld aan te raden om te kijken of er geen schimmel in zit. Ook controleer je of alle scheerlijnen en haringen aanwezig zijn. Heb je een caravan dan is het handig om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Dat geldt natuurlijk ook voor je auto als je de caravan erachter meeneemt.

3. Houd rekening met verschillende weersomstandigheden

Het is voor het kamperen in Frankrijk geweldig als je mooi weer hebt. Toch is er geen garantie op perfecte weersomstandigheden. Daarom is het ook handig om met verschillende weersomstandigheden rekening te houden. Als het een keer een avond regent, is het leuk om in de tent of caravan samen spelletjes te doen. Neem ook een regenjas mee of schoeisel dat je in je de regen kan dragen. Verder is het afhankelijk van het seizoen of je ook moet denken aan het meenemen van een trui en jas. In de lente koelt het in de avonden bijvoorbeeld nog snel af. Denk ook aan stormbanden voor je camper mocht het een keer gaan stormen. Als je in de periode mei tot augustus gaat moet je zeker ook uitkijken voor de processierups als je camper in de buurt van een eik staat. Dit zijn echt verschrikkelijke beestjes waar je liever ver weg van blijft.

4. Bekijk wat er in de omgeving te doen is

Kamperen in Frankrijk betekent niet dat je de hele vakantie niet van de camping afkomt. Het is juist leuk om activiteiten in de omgeving te ondernemen. Kijk daarom vooraf al wat er in de omgeving van de camping allemaal te doen is. Zit je bijvoorbeeld dicht bij een stad met bezienswaardigheden of is er een rivier om te gaan kajakken of raften? Frankrijk is uiteraard het land van de wijn, bezoek daarom één van de wijnhuizen in Frankrijk. Het plannen van activiteiten is onderdeel van de voorpret die je hebt om er een geslaagde kampeervakantie van te maken.

5. Maak een lijstje van alle kampeerbenodigdheden

Ga je kamperen in Frankrijk dan is het handig om een lijstje met kampeerbenodigdheden op te stellen. Vergeet daarbij ook niet zaken als zonnebrand, medicijnen, zonnebril en de potten en pannen. Door een lijst op te stellen met wat je nodig hebt voor het kamperen in Frankrijk is de kans klein dat je wat vergeet.