Kan je je gordijnen aansluiten op Google Home?

geplaatst op 30-09-2021
 Tweede woning 
alt

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van huisautomatisering. Op afstand de thermostaat regelen, muziek laten afspelen en de verlichting instellen kan allemaal automatisch geregeld worden. Maar ook het automatisch bedienen van je elektrische gordijnen met Google Home behoort tot de mogelijkheden. Lig je net lekker op bed te lezen of je favoriete serie te kijken op de bank? Met elektrische gordijnen en Google Home kan je vanuit je luie stoel eenvoudig de gordijnen open en dicht doen. Met al deze technologische snufjes wordt het wooncomfort verhoogd, waardoor je meer tijd en energie overhoudt voor andere leuke dingen!

Veelzijdige elektrische gordijnen

Op de website van Poweredblinds vind je vele variaties elektrische gordijnen. Hierbij kan je denken aan honingraat plisségordijnen. Dit zijn rolgordijnen die qua vormgeving lijken op een honinggraat of een accordeon. Het voordeel van deze stijlvolle raamdecoratie is dat je geniet van een optimale temperatuurregeling. In de winter blijft de kou namelijk buiten en tijdens de warme zomermaanden wordt de warmteabsorptie tot wel 78% verminderd. Ook kan je kiezen voor elektrische rolgordijnen. Deze zien er net zo uit als traditionele rolgordijnen, maar dan zonder de verwarrende koordjes. Aangezien iedere ruimte om een andere lichtregulering vraagt, zijn er verschillende rolgordijnen met verduisterend effect te verkrijgen. Zo zorg je dat het in de slaapkamer pikdonker is wanneer je wilt gaan slapen, en dat de woonkamer genoeg verduisterd wordt om niet verblind te worden door fel zonlicht.

De voordelen van geautomatiseerde raamdecoratie

Geautomatiseerde raamdecoratie ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook erg makkelijk in gebruik. Je kunt de gordijnen namelijk op vaste tijden instellen, zodat ze open of dicht gaan wanneer jij dat wilt. Ben je thuis aan het werk en begint de zon net fel in je gezicht te schijnen? Het kan dan een vervelende afleiding zijn om op te moeten staan om de gordijnen dicht te doen. Met Google home bestuur je de gordijnen simpelweg met aantal actiewoorden, zodat de gordijnen naar wens aangepast kunnen worden. Zo heb je geen last van de zon en behoudt je je concentratie.

Op afstand te bedienen voor veiligheid en comfort

Ben je vaak weg van huis? Dan wil je je woning natuurlijk zo veilig mogelijk achterlaten. Inbrekers kunnen vaak aan de gordijnen zien of iemand voor langere tijd van huis weg is. Op de website van Poweredblinds vind je elektrische gordijnen die automatisch open en dichtgaan. Zo kan je met een gerust hart op vakantie gaan. Ook wanneer je buitenshuis werkt zijn de gordijnen gemakkelijk op afstand te besturen. Langdurig fel zonlicht kan voor verkleuring van je meubels en decoratie zorgen. Door via je smartphone de gordijnen dicht te doen, bescherm je je interieur tegen verkleuring. Bovendien kan het natuurlijk zijn dat je de gordijnen wel eens vergeet open of dicht te doen bij vertrek. Door dit bijvoorbeeld vanaf kantoor te besturen, heb je altijd en overal controle op de lichtinval in huis.