Kleding in de recreatiewoning

geplaatst op 09-02-2017
 Zomervakantie 
 Wandelen 
 Tweede woning 
alt

Het is weer zover. De vakantie begint. De vakantie is al maanden geleden gepland en vastgelegd. Toch geeft de vakantie ieder jaar weer bij veel mensen een hoop stress. Is alles wel ingepakt? Is mijn paspoort nog geldig? Heb ik mijn huis wel schoon achtergelaten en heb ik genoeg kleren bij me? De laatste vraag komt vaker voor dan u denkt. Mensen nemen vaak te veel kleding mee, of juist te weinig. Wanneer u een recreatiewoning heeft, komt dit probleem minder vaak voor. U heeft kleding in uw eigen huis en kleding in de recreatiewoning. Dit creëert het volgende dilemma: neemt u uw vieze kleding weer mee naar huis om het daar te wassen, of gaat u wassen in uw recreatiewoning. Of als uw recreatiewoning geen wasmachine heeft, gaat u dan wassen bij de plaatselijke wasserette aan de Costa Brava? In deze blog hebben wij een aantal afwegingen op een rijtje gezet wat u het beste kunt doen.

Waarom op locatie wassen?

Wanneer er op locatie gewassen kan worden, dan is dit natuurlijk ideaal. Dit omdat er dan geen vieze kleding mee naar huis moet, en dat er gemakkelijk kleding kan blijven hangen uw recreatiewoning. U hoeft de volgende keer dan ook geen nieuwe kleding mee te nemen op een aantal spulletjes na.

Wat ook een voordeel is van op locatie wassen, is weer thuiskomen zonder dat er een berg was is. Het grootste gedeelte is naar alle waarschijnlijkheid al gewassen op de locatie. Het enige nadeel van op locatie wassen is dat er (vaak) geen strijkbout aanwezig is. Nou is dit voor de meeste kledingen stukken niet zo’n groot probleem, maar er zijn ook bepaalde avonden dat u er netjes uit wilt zien en dat er dus het liefste een overhemd aangetrokken wordt. Nu moet een overhemd er altijd gestreken uitzien. Nu zijn er wel een paar handige tips hoe een overhemd ‘netjes’ meeneemt op reis. Een gestreken overhemd kan het beste meegenomen worden op de volgende manieren.

  • Bent u met de auto? Hang dan het overhemd aan een van de haakjes op bij de passagiersstoelen.

  • Moet overhemd mee in een koffer of tas? Rol dan het overhemd stevig op, en leg het overhemd boven in de koffer of tas.

  • Koop een shirtcase. Dit is een omhulsel dat het overhemd beschermt tegen kreuken.

  • Koop overhemden die van non-iron zijn.

Mocht de was gedaan worden bij een wasserette. Let er dan op dat het strijken van de kledingstukken niet bij de prijs in zit. Hier moet extra voor betaald worden. Spreek dit altijd van te voren af. Anders kan een bezoekje bij de wasserette een stuk duurder uitvallen dan gepland. Dit zal toch zonde zijn.

Waarom thuis wassen?

Thuis wassen, thuis wassen wordt vaak toch als prettig ervaren. Thuis wassen is prettig, fijn en vertrouwd. Er kan weinig misgaan. De temperatuur kan zelf bepaalt worden, en mocht er gestreken moeten worden, dan is dit ook geen probleem. De kleding hoeft niet meegegeven te worden aan een vreemde. Met het risico dat de kleding te klein terugkomt. Er zijn ook recreatiewoningen die door meerdere mensen worden gedeeld, dan moet de kleding so wie so weer naar huis meegenomen worden

Kleding wassen kan overal. De vraag is alleen: doet u dit liever zelf, of vertrouwt u de wasserette vlak bij uw recreatiewoning