Korte vakantie in Amsterdam doorbrengen

geplaatst op 22-01-2016
 Citytrip 
alt

Voor veel Nederlanders is Amsterdam de stad om eens een dagje door te brengen. Maar als vakantiebestemming in eigen land is het in feite nog relatief onbekend terrein, maar onze eigen hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden voor een geweldige cultuurvakantie.
In één dag kun je nooit zien, voelen en ervaren wat Amsterdam allemaal te bieden heeft. Breng een bezoek aan de Wallen, een uniek stadsdeel! Laat je verbazen op de grote bloemenmarkt. Stap in een rondvaartboot en bekijk de stad van dichtbij, er zijn meerdere vaarroutes!  Ga winkelen in de Jordaan of breng een bezoek aan het wereldberoemde Van Gogh Museum. Doe ook nog een hapje in het hoog aangeschreven restaurant van het Rijksmuseum. Rust uit op het Museumplein, wandel door de Kalverstraat. Sluit de dag af in de bioscoop.
De vakantieappartementen in Amsterdam zijn vaak particulier eigendom, dit maakt het overnachten erin tot een ervaring waarin de beleving centraal staat.

Festivals in Amsterdam

Ga jij graag naar festivals? Dan is het een goed idee om naar Amsterdam te gaan, hier worden jaarlijks meer dan tweehonderd festivals georganiseerd. Ga naar het Vondelpark en geniet van alle soorten muziekgenres of zelfs cabaret. Ga met de voetjes van de vloer bij één van de dancefestivals of eet een hapje op een culinair festival. Het Bacchus wijnfestival wordt bijvoorbeeld jaarlijks georganiseerd, hier is het culinair op een hoog niveau genieten, daarnaast treden hier grote artiesten op. Uitgaan kan in Amsterdam vanzelfsprekend ook prima. Ga naar Club Air of het café van Joop!
De diversiteit zal je verrassen en een korte vakantie in de hoofdstad staat garant voor de nodige afwisseling.

Winkelen in Amsterdam

Zowel jongeren als ouderen komen graag naar Amsterdam om te winkelen, want dat kan bijna nergens beter dan in Amsterdam. Koop een cadeautje in een groot warenhuis op de Kalverstraat, zoek naar bijzondere kleding op de PC Hooftstraat of ga gezellig naar de Albert Cuyp Markt. Misschien ga je niet met de intentie weg om iets te kopen, je zult altijd dat ene bijzondere cadeautje vinden. De Bijenkorf welke gelegen is aan de Dam is ook een interessante optie.  De Negen Straatjes winnen ook populariteit en een bezoek aan dit unieke concept mag niet ontbreken als je van shoppen houdt.

Musea in Amsterdam

Een museum bezoeken in Amsterdam, dat is niet zo moeilijk. Met keuze uit meer dan tachtig verschillende musea, kan er gekozen worden uit uiteenlopende musea. Bezoek het Anne Frank museum, bekijk de kunstwerken van Vincent van Gogh of van Rembrandt van Rijn.
Bezoek ook eens één of twee minder bekende musea en ervaar dat dit een leuke afwisseling is als je dit afwisselt met een bezoek aan de bekende museums.

Om de stad Amsterdam echt op waarde te schalen is het leuk om in plaats van een dag te kiezen voor het boeken van een korte vakantie. Op deze manier kun je een leuke en afwisselende planning maken van wat te gaan zien en te doen.
De vakantie in Amsterdam doorbrengen, je kunt het op zijn minst eens overwegen!