Amsterdam

Amsterdam

Plaats in Nederland

Wat moet je nog zeggen over Amsterdam, iedereen kent deze hoofdstad van Nederland. Over de hele wereld heen roept Amsterdam een bekende klank op. Toeristen van over de hele wereld heen bezoeken deze prachtige oude stad dan ook met zijn typerende grachtengordel.
Amsterdam maakt onderdeel uit van de provincie Noord-Holland en zowel de stad als de regio zijn een bezoekje meer dan waard. Het aanbod van vakantiehuizen in Noord-Holland is dan ook aanzienlijk. Amsterdam is prima bereikbaar, vanuit Nederland uiteraard per auto en trein. Voor mensen uit het buitenland is luchthaven Schiphol een perfect alternatief.
In Amsterdam zelf kunt u zich voorverplaatsen per tram, metro of taxi. Bovendien is het stadscentrum prima beloopbaar. Ook populair is het maken van een gezamenlijke fietstocht op een yellow bike. Hiermee doet u onder leiding van een gids diverse leuke plekken aan in de stad.


Toerisme

Voor toeristen is er te veel te doen op allemaal nu even op te noemen. Populair onder buitenlandse vakantiegangers zijn onder andere het maken van een boottocht door de Amsterdamse grachten, de toeristen krijgen dan diverse prachtige grachtenpanden te zien. Ook het van Gogh Museum is erg populair bij de toeristen. Maar ook het Rijksmuseum en het Anne Frank huis worden erg frequent bezocht.
Winkelen is ook iets van prima kan worden, populair zijn de Kalverstraat en voor de mensen met iets meer vermogen de P.C. Hoofdstraat.
Ook de Wallen zijn erg populair de meeste toeristen maken hier dan ook een wandeling. Dit is een stukje Amsterdam met een geheel eigen identiteit. In deze prachtige oude stad is erg veel te zien en doen, er zijn dan ook appartementen te huur voor meerdere dagen in Amsterdam. Maar het is natuurlijk ook mogelijk een vakantiehuis te huren aan de rand van de stad.

Plaatsnaam

Amsterdam

Aantal inwoners

circa 785.000