Korte vakantie of citytrip in Berlijn, de meest populaire hangouts

geplaatst op 15-09-2023
 Citytrip 
Jongeren houden van Berlijn. De Duitse hoofdstad huisvest dan ook heel wat studenten waardoor een gezellige, levendige sfeer wordt gecreëerd. Berlijn is bovendien een stad die bulkt van de veelzijdigheid. Je vindt er enkele zeer interessante bezienswaardigheden terug, je kan er prachtige parken bezoeken en er worden heel wat leuke evenementen gehouden. Tijdens een stedentrip Berlijn zal je ook zeker eens het bruisende nachtleven in willen duiken. Er zijn dan ook maar weinig andere Europese hoofdsteden waar ze zo goed weten wat feesten is als in Berlijn. Wij hebben de meest populaire hangouts alvast even op een rijtje gezet.
alt

Spindler & Klatt

Luxe, een fantastische locatie en stevige beats. Dat zijn de drie kernwoorden van Spindler & Klatt. Op deze fantastische locatie begin je de avond in één van de luxueuze lounge banken om vervolgens te genieten van een lekker diner in het restaurant. Het terras aan het water geeft het geheel een extra uitnodigende aanblik waar zowel locals als toeristen maar wat graag van genieten. Nadat het diner is afgerond komen de cocktailglazen op tafel en wordt de dansvloer geopend. Spindler & Klatt staat er om bekend een veilige, uitnodigende club te zijn waar je ongetwijfeld de nacht van je leven kan beleven. Gecombineerd met stevige, actuele beats is dit volgens velen één van de beste plaatsen om uit te gaan van heel Berlijn.

Salon - Zur Wilden Renate

Net als andere metropolen zoals New York en Londen is ook Berlijn een stad die eigenlijk nooit slaapt. De inwoners van de Duitse hoofdstad staan er dan ook om bekend maar wat graag even de voetjes los te gooien op de dansvloer. Van donderdag tot zaterdag kan dat in Salon - Zur Wilden Renate. Dit is één van de populairste hangouts van Berlijn waar het dak er steevast meerdere keren per week van af wordt geblazen. Op zaterdag blijft het feestje hier niet zelden duren tot 13h00 in de middag. Zelfs dan kan het feestje in de buurt gewoon verder gaan. Andere zaken openen dan namelijk alweer de deuren. De klok rond feesten? Het is in Berlijn geen enkel probleem!

Sage

Een club met een zwembad waar vaak de meest opzwepende feestjes worden gehouden? Dat is Sage! Het valt op dat de muziekkeuze van de evenementen die hier worden gehouden bijzonder divers is. Niet alleen zijn er dan ook regelmatig house en techno feestjes bij te wonen, er kunnen even goed rock avonden of optredens worden georganiseerd. Raadpleeg zeker het programma van deze club wanneer je in Berlijn bent. Een avondje feesten in Sage is er namelijk één die je absoluut niet snel zal vergeten!

Berghain en Panorama Bar

Berlijn staat er om bekend dé absolute topstad te zijn wanneer het aankomt op techno muziek. Heel wat clubs richten zich dan ook in het bijzonder op deze muziekstijl. Liefhebbers mogen zeker Watergate en Tresor niet over het hoofd zien. Wil je echt kunnen genieten van de beste techno muziek en wil je daar graag wat extra geld voor neertellen? In dat geval overtreft werkelijk geen enkele club Berghain en Panorama Bar!

Watergate

De club Watergate verdient in dit overzicht zeker nog een speciale vermelding. Deze club werd opgericht in het jaar 2002 en is ondertussen uitgegroeid tot de absolute toplocatie voor electro-liefhebbers. De populariteit van deze club is door de jaren heen zo aanzienlijk geworden dat er tegenwoordig een bijzonder strikt deurbeleid wordt gehanteerd. Deze zorgt er voor dat heel wat mensen die de club willen bezoeken worden geweigerd. Wordt je wel toegelaten? Ga dan zeker feesten op de tweede verdieping. Je geniet er onder de opzwepende beats namelijk van een subliem uitzicht over de Spree. Let op, om je kans zo optimaal mogelijk te houden om binnen te komen draag je casual kledij! Sneakers en een t-shirt maken hier de dienst uit!

Tresor

Het begon voor de club Tresor allemaal in 1991 in een oud warenhuis in het centrum van de Duitse hoofdstad. In tussentijd is de club verplaatst naar een gerenoveerde elektriciteitscentrale die is gelegen aan de Köpenicker Straße. Ondanks de enorme populariteit van Tresor beschikt ze in vergelijking met Berghain en Watergate niet over een erg selectief beleid. Dit zorgt er voor dat het een zeer aantrekkelijke club is voor toeristen die gewoon eens lekker uit de bol willen gaan. De Tresor club is bovendien een smeltkroes van nationaliteiten waardoor er altijd een zeer internationale sfeer heerst. Voor toeristen is de Tresor club misschien wel één van de beste van heel Berlijn.

Klunkerkranich

Een aantal jaar geleden viel er in Klunkerkranich helemaal niets te beleven. Het was een lelijk en bovendien saai parkeerdek dat door de tand des tijds stevig was aangetast. Tegenwoordig doet niets hier terugdenken aan het lelijke parkeerdek. Tegenwoordig eet je hier een lekker hapje samen met een fantastische cocktail terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op het centrum. Je geniet hier bovendien niet alleen van een mooie tuin, daarnaast is er als het ware ook een strandbar terug te vinden. In het bijzonder tijdens de vaak warme zomermaanden is het hier dan ook heerlijk vertoeven. Regelmatig worden hier evenementen gehouden die het mogelijk maken om te dansen op de lekkerste beats met Berlijn aan je voeten. Heerlijk!