Kraków, culturele parel in zuidelijk Polen

geplaatst op 03-03-2015
 Zomervakantie 
alt

Wie de vakantie in Polen doorbrengt en in het zuiden van het land gesitueerd is tijdens zijn of haar verblijf doet er goed aan om de stad Kraków te bezoeken. Dit is op zeker één van de mooiste steden van Europa. Langzaamaan dringt dit besef ook tot de mensen uit de omliggende landen door, want jaarlijks mag de stad meer toeristen begroeten. Toch kunt u hier als vakantieganger nog lekker onbekommerd het prachtige stadscentrum verkennen zonder bijkans onder de voet te worden gelopen door grote drommen toeristen.
Als stedentrip is dit ook een prima optie en het huren van een appartement in Kraków is zeker betaalbaar. Vanuit het hartje van de stad kun je zo deze Poolse parel verkennen. Boek een verblijf van enkele nachten en ontdek de geheimen van Kraków. Het is een feestje voor uw zintuigen!

Op vakantie in Polen, bezoek dan Unescostad Kraków

Ervan uitgaande dat u de vakantie in het zuiden van Polen doorbrengt en in deze regio het één en ander wil ondernemen zult u waarschijnlijk zich al tijdig aan het oriënteren zijn wat er in dit voormalige Oostblokland te zien en te doen is.
Een bezoek wat absoluut moet worden ingepland is dat van aan de oude stad Kraków. Deze plaats heeft een dusdanig authentieke uitstraling en natuurlijke grandeur dat het in feite een belediging is om haar niet te bezoeken. De vele gebouwen in de stad ziet er niet alleen oud uit, ze zijn het ook echt. Eigenlijk zegt het al genoeg de Kraków als allereerste stad in Europa is geplaatst op de lijst van het Unesco Werelderfgoed. Dus als u een vakantiehuis in Polen heeft geboekt en deze stad is per auto goed bereikbaar dan moet u echt één vakantiedag opofferen en afreizen naar Kraków. U krijgt er geen spijt van.

Kunst, cultuur & architectuur; Kraków voegt het samen tot een boeiende mix

Wat is er leuker om tijdens de vakantie in Polen als het ware een mini-stedentrip van één dag te maken. De Hanzestad Kraków leent zich er perfect voor. Het historische stadscentrum is goed beloopbaar en als struinend langs de prachtige herenhuizen, de kastelen en andere oude gebouwen kunt u de grandeur perfect op u in laten werken. De oude stadspleinen welke omringd worden door historische bouwwerken maken het dat u tot het besef komt dat Polen aan toeristen best wat te bieden heeft.
Maar doordat Kraków ook een levendige studentenstad is maakt het dat deze plaats ook allerlei nieuwe invloeden heeft op het gebied van theater en kunst. De diversiteit zal u samen met vele andere stedenliefhebbers hoogstwaarschijnlijk kunnen bekoren. Dus als u voor een vakantieverblijf in zuidelijk Polen kiest dan is de stad Kraków eenvoudigweg niet te versmaden!