Lanzarote een vakantieparadijs!

geplaatst op 09-07-2020
 Zomervakantie 
alt

Op deze pagina informeren we jou over het eiland Lanzarote. Dit eiland, tevens een paradijs voor watersportbeoefenaars, behoort tot de eilandengroep de 'Canarische eilanden'. Het vasteland van Marokko ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Lanzarote. De Marokkaanse cultuur heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op zowel de culinaire gewoonten van de eilandbewoners als op architectonisch gebied. De meeste eilandbewoners zijn voor hun inkomsten trouwens grotendeels afhankelijk van het toerisme.

Vluchtinformatie Lanzarote

Een groot voordeel van een vakantie op Lanzarote is dat er rechtstreekse vluchten naar het eiland gaan vanuit Nederland. Zo is de gemiddelde vliegtijd niet langer dan 4,5 uur. Het is ook mogelijk om via de luchthaven van Fuerteventura te vliegen. Je bent dan een uur langer onderweg. Tevens is het mogelijk om te vliegen via Iberia of Madrid. Het is ook mogelijk om de veerboot te nemen tussen Lanzarote en Puerto del Rosasio. En vliegen tussen de verschillende Canarische eilanden behoort tevens tot de mogelijkheden.

Overnachtingen
Wil je een hotel of appartement boeken op Lanzarote? Je hebt op het eiland meer dan voldoende keuze uit de beste Spaanse hotelketens! Lanzarote is een populaire toeristische bestemming en dat trekt bekende hotelketens aan. Overnacht in een hotel van bekende ketens zoals Sol Melia, RIU of Iberostar. Je reserveert het beste ruimschoots op tijd via het internet. Dat kan via een boekingssite zoals Booking.com of natuurlijk onze eigen Recreatiewoning.nl. Alleen dan is het mogelijk om nog zelf de ligging van het vakantiehuis in Lanzarote te bepalen. Het gehele jaar door is het tevens mogelijk om privévilla's of privéappartementen te huren. In dat geval kan je het beste ook weer reserveren via de website van de betreffende eigenaar. Kamperen op Lanzarote is ook mogelijk. In totaal heeft het eiland 3 campings waarvan Camping de Papagavo de grootste is met in totaal 2000 plekken. Een sfeervolle camping is camping de San Juan (deze telt 100 plekken) in het plaatsje Famara.

Bezienswaardigheden en uitgaan
Lanzarote is een waar watersportparadijs! Je kan hier zeer goed duiken en snorkelen en dankzij de ligging zijn watersporten zoals zeilen en windsurfen hier goed mogelijk. Het is mogelijk om daarvoor lessen te volgen. Een prachtige bezienswaardigheid op het eiland zijn de vulkanische grotten die Cuava de los Verdes worden genoemd. Je moet geen aanleg hebben voor claustrofobie, want het gangenstelsel heeft een lengte van 7 kilometer en deze is grotendeels ondergronds!