Met aluminium kozijnen voorbereid op elk seizoen

geplaatst op 25-11-2021
 Tweede woning 
Ben je de trotse eigenaar van een recreatiewoning? Dan is het fijn als jij, en eventueel je huurders, daar comfortabel kunnen verblijven. Tocht en koude in de winter en klamme hitte, muggen en vliegen in de zomer kunnen de pret flink bederven. Met aluminium kozijnen en muggenramen maak je jouw vakantiehuis mug- en tochtproof en kan het genieten beginnen!
alt

Voordelen van aluminium

Een systeem met aluminium kozijnen heeft aantal grote voordelen. Het materiaal is sterk en stabiel, het roest of rot niet, neemt geen vocht op en ziet er prachtig uit. Bij https://aluprof.eu.nl kun je terecht voor aluminium ramen, aluminium deuren en alles wat je verder nodig hebt om je huis van goed ‘hang en sluitwerk’ te voorzien. Er zijn verschillende typen aluminium en systemen om te voldoen aan eisen als functionaliteit, warmte-isolatie, esthetiek, inbraakwering, rook- en tochtdichtheid en vuurbestendigheid. Aluprof maakt de constructie van diverse soorten ramen en deuren mogelijk, om jouw recreatiewoning zeer veilig en comfortabel te maken.

Waarom kiezen voor aluminium systemen

Wanneer kozijnen, ramen en deuren zijn verouderd, sluiten ze niet meer perfect aan en ontstaan er kieren. Zo krijg je last van tocht en dat is erg oncomfortabel. Ook stof en neerslag krijgen de kans om binnen te dringen, zeker wanneer de woning enkele weken leeg staat. Houten kozijnen staan mooi, maar vergen regelmatig onderhoud en zijn kwetsbaar voor schimmel, rot en ongedierte. Wanneer je niet altijd in de buurt bent, is het wél zo prettig als je weet dat alles in goede staat en goed afgesloten is. Met aluminium systemen geef je jezelf dus comfort cadeau; zowel bij aan- als bij afwezigheid.

Muggenramen

Zomerinsecten…. Muggen die om je hoofd zoemen, klaar om aan te vallen, houden je uit je slaap. Vliegen verstoren je maaltijd en maken je voedsel onfris en zelfs wespen hebben het op je lekkere, koele frisdrank of ijsje voorzien. Kortom, insecten in huis kunnen de vakantiepret behoorlijk drukken. Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen, zonder bestrijdingsmiddelen. De beste optie hiervoor zijn muggenramen en -deuren, dan houd je ze simpelweg buiten de deur. Het is een bijzonder praktische en functionele bescherming tegen insecten. Voor elk raam en elke deur is er wel een passende oplossing, want er zijn verschillende systemen beschikbaar: vast, scharnierend en een schuifsysteem of een rol- of plisséhorsysteem.

Ga je voor comfort? Bekijk welke aluminium systemen jouw huis tocht en insectenproof maken!