Met de auto op vakantie, waar aan te denken

geplaatst op 13-06-2012
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt


Als u besluit uw de reis naar uw vakantieadres per auto af te leggen dan is het verstandig om de nodige voorzieningen te treffen zodat u met een gerust gevoel de auto in kunt stappen voor de afreis naar uw vakantiebestemming.
Ook treft u in dit artikel enkele tips aan die in sommige gevallen weliswaar voor de hand liggen maar in de praktijk nogal eens vergeten worden door de vakantieganger.

De autoreis richting vakantiebestemming gaat beginnen

Voordat je wegrijdt vanuit je woonplaats richting de vakantieaccommodatie is een goede check erg belangrijk. Vergeet je rijbewijs niet en neem ook de reservesleutel van je auto mee.
Neem ook de papieren van je reisverzekering mee in de koffer.
Check de bagage af als u deze in uw auto pakt, niet is vervelender dan er achter te komen dat de helft van de vakantiebenodigdheden nog bij uw huis staan.
In sommige landen heeft u een Internationaal rijbewijs nodig, indien nodig kunt u deze aanvragen via de ANWB.
Zorg dat u uw auto heeft volgetankt zodat u onbekommerd kunt wegrijden richting uw vakantiehuis.

Tijdens de autoreis alert blijven

Hou de rij- en rusttijden goed in de gaten. En ook als u moe begint te worden is het verstandig gelijk de nodige rust te pakken. Fixeer u niet op een vaste aankomsttijd op uw vakantiebestemming.
In het buitenland kan het onduidelijk zijn welke brandstof nu precies de goede voor uw automobiel is. Neem geen risico en zorg ervoor dat u zeker weet dat u bij de goede tank staat.
Laat de auto bij voorkeur tijdens een tussenstop op weg naar uw accommodatie bij voorkeur niet onbeheerd achter en als het niet anders kan dient u de auto goed af te sluiten.
Is er tijdens uw vakantie toch ingebroken in uw auto dan is het aan te raden om dit direct te melden bij de desbetreffende instanties in uw vakantieland. Laat hun bevindingen ook op papier vastleggen. Ook kunt u er het beste gelijk melding van maken bij de verzekeraar waar u de reisverzekering heeft afgesloten.

Met de auto afreizen naar uw vakantiehuis of hotel kan een leuke en ontspannen start zijn van uw vakantie. Wel is het verstandig om voor uzelf goed in kaart te brengen of alles naar behoren geregeld is.
Een goed idee kan het dan ook zijn om een checklist op te stellen waarop uw puntsgewijs alle aandachtpunten heeft verwerkt. Deze kunt u dan stapsgewijs stuk voor stuk afvinken.