Met deze tips maak je jouw vakantiewoning aantrekkelijk voor de verhuur

geplaatst op 28-02-2023
 Tweede woning 
Ben jij een van de gelukkigen onder ons en ben je in het bezit van een eigen vakantiehuisje? Grote kans dat je deze woning dan ook verhuurd. Het gemak van het huren van een vakantiehuisje spreekt ontzettend veel vakantiegangers aan. Het is dan ook niet voor niks dat de vraag naar vakantiehuizen alleen maar stijgt. Mensen genieten van het hebben van diverse faciliteiten zoals een eigen badkamer of keuken met alle benodigdheden. Daarnaast voelt een huis een stuk gemoedelijker en relaxter aan dan een sfeerloze hotelkamer. Hoewel de vraag naar vakantiewoningen steeds groter wordt, stijgt het aanbod zeker mee. Om jouw vakantiewoning succesvol te kunnen verhuren moet je aandacht besteden aan een aantal aspecten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de concurrentie en aan de slag te gaan met het aantrekkelijk maken van jouw vakantiewoning. Hiervoor geven wij jou een aantal tips.
alt

Vergeet de tuin niet
Wanneer jouw vakantiewoning beschikt over een eigen tuin heb je een groot pluspunt te pakken! Zeker tijdens de zomermaanden willen huurders kunnen genieten van een fijne buitenruimte. Lekker barbecueën of genieten van het uitzicht of het zonnetje. Hoewel een tuin een enorm pluspunt is voor het aantrekkelijk maken van jouw vakantiewoning. Is het wel belangrijk om deze ook goed te onderhouden. Het beste kun je bij jouw vakantiewoning een onderhoudsvriendelijke tuin realiseren. Denk aan prachtige beuken die het hele seizoen meegaan en kunstgras dat gemakkelijk onderhouden kan worden. Meer informatie kun je online zeker terugvinden!

De eerste indruk is allesbepalend
De eerste indruk is ontzettend belangrijk wanneer jij jouw vakantiewoning wil verhuren. Het eerste wat een huurder ziet is de buitenkant van de woning. Door jouw tuin onderhoudsvriendelijk in te richten heb jij dat punt al deels getackeld. Zorg er daarnaast voor dat rondom het huis alles netjes opgeruimd is en blijft. Wanneer jij ervoor zorgt dat de buitenkant van jouw woning goed onderhouden is, heb je automatisch een stapje voor op de concurrentie.

Ga voor luxe
Mensen gaan op vakantie om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en lekker te kunnen ontspannen. Bij ontspanning hoort voor de meeste mensen ook een tikkeltje luxe. Een heerlijk zwembad, een sauna, open haard of een lekker bubbelbad werken als een ware magneet op huurders. Het zorgt ervoor dat jouw woning zich onderscheid van de massa. Hierdoor zal jouw woning gegarandeerd sneller verhuurd worden. Zorg ervoor dat je mooie sfeerbeelden maakt van de sauna of het zwembad. Zo kunnen mensen online een goede indruk krijgen van de woning. Het aantrekkelijk maken van jouw vakantiewoning doe je zeker met een beetje luxe!

Biedt extra’s aan
Leuke extra’s zijn vaak net dat laatste zetje dat een huurder nodig heeft om jouw vakantiewoning te boeken. Misschien ligt jouw vakantiewoning prachtig in een wandelgebied, maar is het daardoor wel een stukje verder naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Biedt dan (gratis) fietsen aan zodat jouw gasten zich eenvoudig kunnen verplaatsen. Daarnaast doen extra’s zoals een pingpongtafel, badminton uitrusting of andere leuke items het altijd goed. Zorg ervoor dat jij net dat beetje extra’s kunt bieden. Op deze manier wordt jouw vakantiewoning aantrekkelijker en zal hij een stuk sneller geboekt worden.

Creëer de juiste sfeer
De juiste sfeer is ontzettend belangrijk voor een vakantiewoning. Mensen gaan op vakantie om te ontspannen en tot rust te komen. Daar hoort een fijne omgeving natuurlijk ook bij. Hoewel bij vakantiewoningen vaak gekozen wordt voor eenvoudige meubels die niet snel beschadigen of stuk gaan. Kun jij jouw woning onderscheiden door er de juiste sfeer te creëren. Zorg voor voldoende licht en kies dezelfde stijl voor de hele woning.

Goede communicatie is key
Niet alleen de woning zelf is ontzettend belangrijk maar ook de communicatie tussen huurder en verhuurder zijn belangrijk. Zorg dat je altijd snel en vriendelijk reageert op vragen, klachten of verzoekjes van de gasten. Daarnaast kan het helpen om een informatieklapper in de woning klaar te leggen. Hierin kun je belangrijke informatie vermelden zoals hoe de oven of de vaatwasser werkt, wat het wifi wachtwoord is of wat er te doen is in de omgeving. Hoewel de woning natuurlijk ontzettend belangrijk is, maakt persoonlijk contact het helemaal af.

Zorg voor de juiste uitrusting
Een keuken is essentieel in een vakantiewoning. Veel gasten kiezen voor een vakantiewoning omdat deze zelfvoorzienend is. Het is daarom ontzettend belangrijk om te zorgen dat jouw keuken is voorzien van alle benodigdheden. Denk aan een koffiezetapparaat, servies, bestek, een magnetron, potten & pannen en een vaatwasser. Is jouw vakantiewoning gericht op gezinnen met (kleine) kinderen of families met honden? Zorg er dan voor dat de juiste items hiervoor in de vakantiewoning aanwezig zijn. Schaf een kinderbedje en een kinderstoel aan en zorg voor een gezellige hondenmand met voerbakken. Zo hoeven jouw gasten minder spullen mee te slepen en voelt elk lid van de familie zich even welkom.