Op zoek naar hondvriendelijke vakantiewoning

geplaatst op 21-08-2017
 Zomervakantie 
alt

Ga je op vakantie en wil je een recreatiewoning huren? Natuurlijk gaat de hond dan mee. Want je hond is je maatje en maakt een belangrijk deel uit van jouw leven en gezin.  Als je een vakantiewoning boekt is het daarom belangrijk dat honden zijn toegestaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds vaker woningen waar je ook met een hond terecht kunt. Maar wat als je toch even iets meer wilt dan ‘honden toegestaan’? Want een vakantie met hond is alleen geslaagd als de hond ook alle mogelijkheden heeft om zichzelf te vermaken. Niet alleen in het huis maar ook in de omgeving. Dan kun je terecht in één van de onderstaande zeer hondvriendelijke vakantiewoningen. Dus lees snel verder.

De hond is koning in een vakantiehuis bij Easterwood

Easterwood is eigenlijk geen echt park, maar een verzameling vakantiehuizen, verspreid over de dorpjes Makkinga, Appelscha en Elsloo. Elk huisje bevindt zich op loopafstand van een groot losloopgebied, zodat de hond tijdens elke wandeling ook een flinke tijd los kan lopen. Ideaal natuurlijk. Maar ook het huis zelf is perfect ingesteld op de hondenbezitter. Er is altijd een omheinde tuin en de benches en hondenbakken staan al klaar. Bij het huisje in Makkinga vindt je zelfs een heuse zwemvijver waar jouw trouwe viervoeter een frisse duik kan nemen na een lange wandeling. En dan is er nog de behendigheidsbaan. Hier kun je samen met je hond hindernissen bedwingen en jullie band nog meer versterken. Ten slotte zijn er nog twee omheinde speelvelden waar je de hond met een gerust hart rond kan laten lopen. In de zomer organiseert de beheerder wandelingen waar jij en je hond aan deel kunnen nemen. In tegenstelling tot veel andere accommodaties zit er geen limiet op het aantal honden wat je mee mag nemen. Je kunt er terecht met één, maar bij wijze van spreken ook met wel tien honden. Dát noemen wij nog eens ‘hondvriendelijk’.

De hond heeft alle vrijheid bij de Siriushoeve

Wil je liever naar het buitenland? Dan kun je met je hond terecht op de Siriushoeve. Deze accommodatie is gelegen in het Ostfriesische Rhauderfehn, vlak over de Duitse grens. Dit gebied is ideaal voor een vakantie met hond. Je kunt er eindeloos wandelen in de uitgestrekte natuurgebieden waar de honden vrijwel onbeperkt los mogen lopen. De Siriushoeve zelf bestaat uit niet één, maar drie recreatiewoningen. Het geheel is omgeven door een omheind stuk grond van maar liefst 7000m2 waar de hond heerlijk en vooral veilig rond kan zwerven. En het maakt niet hoeveel honden je meeneemt, ze zijn allemaal welkom. En hoe leuk is het dat jouw honden ook vrienden kunnen maken met de andere viervoeter die op de Siriushoeve vakantievieren? Op het omliggende terrein kunnen ze samen rennen, ravotten en de grootste lol beleven.