Natuurpark Pantanal in Brazilië

geplaatst op 18-11-2014
 Zomervakantie 
alt

Mensen die een rondreis maken door het immense Brazilië zullen de diversiteit van dit land ervaren. Er is zoveel te zien en te doen dat een verblijf van enkele weken eigenlijk te kort is. Als je rond wil reizen in dit Zuid-Amerikaanse land en je tijd enigszins gelimiteerd is ontkom je er niet aan om keuzes te maken.
Als je voor je vakantie in Brazilië maar één natuurpark wilt inplannen dan is de Pantanal de plek om naar af te reizen. Dit uitgestrekte gebied ligt voor het grootste deel in de provincie Mato Grosso do Sul. Voor natuurliefhebbers zal het Pantanal park een plek zijn die ze niet snel meer vergeten. De diversiteit en unieke flora en fauna maken dit tot een uniek stukje Brazilië. Je zintuigen worden op de proef gesteld want de natuur blijft je verassen. Daar zorgt de afwisselende vegetatie en het diverse dierenrijk wel voor.

De Pantanal mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Brazilië

Maak je vanuit Rio de Janeiro of Sao Paulo een georganiseerde rondreis door Brazilië. Dan is de kans erg groot dat je het nationale park Pantanal aandoet. Dit natuurgebied is bij de meeste mensen minder bekend dan het Amazonegebied maar in schoonheid doet het er niets voor onder. Ook is het veel beter bereisbaar en de diversiteit wat betreft planten en dieren is er interessanter.
Vooral het dierrenrijk zal respect afdwingen. Of het nu gaat om een Toekan of Ara die enkele meter boven je overvliegt, een Capibara die net het water inspringt of een Anaconda die uit het struikgewas kruipt. Je kunt het soms in een tijdspanne van enkele minuten beleven. De gidsen die meegaan het park in zijn lokale bewoner die heel hun leven al in de Pantanal verblijven en voor wie dit Braziliaanse natuurpark weinig geheimen meer heeft. Het interessante is dat dit park deels bestaat uit moerasgebied en talrijke waterwegen en meertjes. Het kan dus ook zo maar zijn dat je een krokodil kunt spotten. De Pantanal is werelds grootste zoetwatergebied.

Met een gaucho de Pantanal verkennen biedt de nodige voordelen

Als je dit immense natuurpark in Zuid-Amerika wilt verkennen is het belangrijk om een lokale gids in de hand te nemen. Ook al maak je een rondreis en heb je een reisgids bij je, dan nog is het een absolute meerwaarde om een “local” in te huren. De beste gids die men zich kan wensen is een gaucho. Hij heeft veel kennis van de planten en weet bovendien goed waar bepaalde dieren zich ophouden en hoe deze het beste te benaderen zijn. Nadeel is wel dat deze lokale bewoners over het algemeen de Engelse taal niet machtig zijn en alleen Portugees kunnen spreken. Maar de reisgids kan hier prima als tolk optreden en dit vertalen naar de groep. U zult vogels, vissen en reptielen aanschouwen die u waarschijnlijk voor het eerst in uw leven gaat zien. Ook zijn er hier unieke plantensoorten te vinden. Ook daar kan een gaucho u nuttige informatie over geven.
Dus als u de vakantie in Brazilië gaat doorbrengen en overweegt een rondreis te maken door dit land in Zuid-Amerika dan mag natuurpark Pantanal niet ontbreken!

1 reactie

Marlisa op 24-07-2017 om 10:27
Gaaf! Ik ben van plan om deze zomer naar Zwitserland te gaan. Naar deze parken: https://chezjan.com/nl/natuurparken-in-zwitserland-en-frankrijk-2/ Hebben jullie daar ervaring met? Groeten, Marlisa
Reactie plaatsen