Voorbereid op reis - leer zelf gratis de taal

geplaatst op 29-09-2020
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Voor langere tijd naar het buitenland voor bijvoorbeeld een enerverende rondreis of een verblijft op een luxe resort. Lijkt het je dan niet leuk om je niet alleen te verdiepen in de lokale cultuur en gewoonten maar tevens een klein woordje in de lokale moerstaal mee te praten?
alt

Vooraleer je op vakantie vertrekt naar een bepaald land is het altijd belangrijk om even stil te blijven staan bij de taal die men daar spreekt. Menig aantal reizigers gaan er nog steeds zomaar vanuit dat er overal in de wereld wel een aardig mondje Engels wordt gesproken. Echter is dat absoluut niet correct, in tegendeel. Bovendien hoef je de landen of regio's waar dit niet het geval is ook helemaal niet ver te zoeken. In het Zuiden van zowel Frankrijk als Spanje zijn er voldoende steden of regio's terug te vinden waar je met Engels niet ver zal komen. Wil jij goed voorbereidt op vakantie vertrekken en je daarom even verdiepen in de taal die in je vakantieland wordt gesproken? Wij hebben op deze pagina alvast enkele interessante mogelijkheden op een rijtje gezet om gratis deze taal te leren!

Tip 1: Installeer een gratis app op je smartphone of tablet

Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende app's verschenen die zowel op je smartphone als op je tablet geïnstalleerd kunnen worden. Verschillende van deze app's zijn gratis of beschikken op z'n minst of gratis mogelijkheden. Pas vanaf het moment dat je reeds een behoorlijke kennis over de taal in kwestie hebt verzameld zal je vervolgens moeten betalen voor meer diepgaande lessen. Het merendeel van de app's zijn dynamisch opgebouwd wat er voor zorgt dat ze je niet zomaar de ene saaie tekst na de andere voorschotelen, maar je wel op interactieve wijze de taal proberen aan te leren. Jezelf een bepaalde taal aanleren gebeurt op deze manier niet alleen zeer efficiënt, maar bovendien ook op een erg leuke manier. Misschien wel de bekendste app die je kan gebruiken om jezelf een bepaalde taal aan te leren is de zogenaamde 'Duolingo' app. Begrijp je alleen maar Nederlands?Dan is het met deze app uitsluitend mogelijk om jezelf Engels te leren spreken. Echter, wanneer je een aardig mondje Engels spreekt behoren ook heel wat andere (minder voor de hand liggende) talen tot de mogelijkheden. Op dit vlak kan je niet alleen denken aan Spaans, Frans, Duits en Italiaans, maar ook aan Turks, Noors en zelfs Russisch. Deze app leert je op een leuke manier stapsgewijs niet alleen woorden aan, maar ook hoe je zinnen kan maken. Bovendien is het mogelijk om jezelf bepaalde doelen te stellen waardoor het leren van een nieuwe taal niet alleen nog uitdagender, maar ook nog leuker wordt.

Tip 2: Woorden vertalen met behulp van Google Translate

Is het voor jou voldoende om gewoon de basics van de taal te kennen van het land waarnaar je op vakantie gaat? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van Google Translate voor wat het vertalen van losse woorden betreft. Pen deze woorden vervolgens ergens neer om sla ze op in je smartphone. Google Translate is een werkelijk uitstekend hulpmiddel om bepaalde woorden aan te leren in een vreemde taal, maar voor het creëren van zinnen is ze heel wat minder geschikt. Ga er dan ook nooit zomaar vanuit dat de zinnen die er je door Google Translate worden voorgesteld ook daadwerkelijk correct zijn. Dat is namelijk in het merendeel van de gevallen niet of slechts gedeeltelijk het geval. Google Translate kan je bovendien niet alleen ter voorbereiding, maar ook ter plaatse op je vakantiebestemming gebruiken. Een slimme functie waar je over kan beschikken bij Google Translate is namelijk terug te vinden in het feit dat je met behulp van de camera van je smartphone een bepaalde tekst kan vertalen. Ook deze vertaling is niet alleen helemaal feilloos (in tegendeel), maar wanneer je in het buitenland snel even iets wil vertalen (zoals bijvoorbeeld de menukaart in een restaurant) kan ze wel bijzonder waardevol blijken te zijn. Let wel, om gebruik te kunnen maken van deze functie en Google Translate in het algemeen is het altijd een vereiste om over een actieve internetverbinding te beschikken.

Tip 3: Spreek met mensen die de taal reeds machtig zijn

Het internet biedt een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden die je kunnen helpen om een bepaalde taal onder de knie te krijgen. Eén van de meest interessante mogelijkheden is contact opnemen met mensen die de taal spreken die jij jezelf wil aanleren. Dit kan bijvoorbeeld via social media platformen als Facebook en Google+, maar je kan er eveneens voor kiezen om je aan te melden bij een bepaalde chatdienst waar je in contact kan komen met mensen die de door jou gewenste taal spreken. Eén van de beste manieren om een taal te leren is ook tegenwoordig nog altijd door ze te spreken. Of dat nu gebeurt in het echte leven of via het internet maakt in principe geen enkel verschil.