Op Mallorca de rust opzoeken: Puig de Maria

geplaatst op 07-11-2014
 Zomervakantie 
alt

Wie de vakantie wel eens heeft doorgebracht op het Spaanse eiland Mallorca zal onderkennen dat het hier in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Vooral de kustlijn wordt overspoeld door toeristen die hier een vakantiehuis huren of andersoortige accommodatie hebben geboekt.
Wil je tijdens je verblijf op Mallorca de rust eens opzoeken dan is een bezoek aan het klooster Puig de Maria een tip die je serieus moet overwegen. Hoewel dit oude bouwwerk niet eens zo ver van de noordkust van het eiland is gelegen ervaar je hier een weldadige rust die je zintuigen absoluut zal prikkelen. Het gevoel dat je krijgt is dat je alleen op het eiland van Mallorca verblijft, werkelijk een onbetaalbare ervaring. Dit gevoel komt doordat Puig de Maria gelegen is op een heuveltop van meer dan driehonderd meter boven zeeniveau. Het voordeel is bovendien dat het klooster niet per auto kan worden bereikt, je moet de laatste ruim twee kilometer te voet verder over een pad van keien.
Maar voor deze inspanning wordt je rijkelijk beloond met prachtige vergezichten over Mallorca en het lager gelegen stadje Pollenca.

Wat is er te doen bij het klooster van Puig de Maria

Voordat je tijdens de vakantie op Mallorca een dagje in wilt plannen voor Puig de Maria wil je natuurlijk graag weten wat dit historische gebouw zo interessant maakt en wat er verder nog te beleven valt op de heuveltop. Zoals je wellicht weet is dit eiland welke onderdeel uitmaakt van de Balearen drukbezocht en Puig de Maria heeft als belangrijkste aanprijzing de weldadige rust. Zelfs in hartje zomer wordt dit klooster maar door weinig mensen bezocht. Dit komt omdat veel mensen die een vakantiehuis op Mallorca huren simpelweg van het bestaan van dit plekje niet weten.
Op de heuveltop is een klein restaurant te vinden die dagelijks een ontbijt, lunch en diner aanbiedt. Het serveert traditionele Spaans gerechten en het is hier in alle eenvoud prima vertoeven en sluit dan ook perfect aan bij het klooster Puig de Maria. Dit gebouw kun je ook bezichtigen, maar tevens is het ook erg leuk om rondom naar de diverse uitkijkpunten te wandelen. Doordat er op de top van de heuvel maar weinig toeristen zijn te vinden versterkt dit het gevoel dat je een goed bewaard geheim het gevonden. Dit geeft het eiland Mallorca toch weer een stukje eigen identiteit en bovenal de nodige charme.

Hoe is de Puig de Maria het beste bereikbaar

Als je voor de vakantie in Spanje hebt gekozen voor het eiland Mallorca als bestemming en je een dagje strand wilt afwisselen met een activiteit als wandelen. Dan is het klooster van Puig de Maria een goede keus. Maar hoe moet je de top van de heuvel waar het gebouw gelegen is bereiken?
Dit kun je doen door koers te zetten naar de plaats Pollenca, als je met de auto bent dan is hier ruimte om de auto te parkeren. Vanaf de parkeerplaats begint de wandeling over een pad bezaaid met keien en kiezels. Het is dan ook aan te raden om goede wandelschoenen te dragen en slippers en sandalen in de vakantiewoning te laten liggen. De top van de heuvel waarop de Puig de Maria zich bevindt ligt een paar honderd meter boven het beginpunt en de wandelroute is ruim twee kilometer. Houdt rekening met een wandeltijd van tussen het half uur en drie kwartier. Eenmaal aangekomen op de top wordt je beloond met prachtige vergezichten over Mallorca en de Middellandse Zee. Als je aan de noordzijde van het eiland verblijft tijdens je vakantie moet je deze plek echt even aandoen.