Op vakantie in Corsica, bewandel de GR20

geplaatst op 26-05-2015
 Zomervakantie 
alt

Bent u een fervent wandelaar en hebt u tijdens vakanties in het buitenland diverse bekende routes gelopen. Dan behoort u tot de potentiële doelgroep van mensen die de GR20 hoog op hun lijstje hebben staan.  En als dit niet het geval is dan zult u op zijn minst wel eens gehoord hebben van deze fameuze wandelroute.
De GR20 wandelroute kunt u al dan niet in zijn geheel doen als u de vakantie doorbrengt op het Franse eiland Corsica. Tijdens uw verblijf kunt u ervoor kiezen om een etappe van deze route te doen. Wilt u het gehele tracé lopen dan bent u toch al goed twee weken onderweg. U zult in dat geval ook verschillende vakantiehuizen op Corsica vroegtijdig moeten vastleggen. Uiteraard kunt u ook voor andersoortige overnachtingsmogelijkheden kiezen op wat voor velen het mooiste eiland van Frankrijk is.

Wandelen over het eiland Corsica, divers en erg bijzonder !

Brengt u graag de vakantie in de buitenlucht door en bovendien een fervent wandelaar ? Dan is het wandeltracé GR20 op Corsica iets wat u niet zomaar links kunt liggen. Ongeacht of u ervoor kiest om een klein deel van hele route te doen of de volle 175 kilometer te bewandelen.
De wandelroute heeft diverse hoogtepunten, het letterlijke “highlight” van de route is de top van de Vallée d’Asco. Met een hoogte van bijna drie kilometer hebt u bij helder weer een fenomenaal uitzicht op de Middellandse Zee tot aan de Rivièra op het vasteland van Frankrijk. En met een beetje geluk ziet u zelfs de uitlopers van de Franse Alpen. Het mooie van een meerdaagse wandeling over de GR20 route is dat je elke dag weer een uniek stukje Corsica te zien krijgt. Langzaamaan ontdek je zo op unieke wijze de schoonheid van de zuidelijk eiland van Frankrijk.

Kan iedereen de GR20 op Corsica bewandelen ?

Als je daadwerkelijk werk wilt maken van het belopen van de hele wandelroute, dan moet je een geoefend wandelaar zijn en in goede conditie verkeren. Het hoogteverschil de diverse wandelpaden en de hitte zijn tezamen een combinatie van factoren die de GR20 op Corsica tot een uitdagende wandeling maken.
Het vertrekpunt in het noorden is Calenzana en het eindpunt is Conca. De gehele wandelroute bestaat in feite uit twee trajecten. Het scharnierpunt van het wandeltraject is de plaats is Vizzavona.
Breng je de vakantie door in Corsica dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om een klein stukje van de GR20 te doen. Het wordt gezien als één van de mooiste routes in Frankrijk welke je te voet kunt afleggen. Dus offer één dagje van je verblijf op Corsica op en ook jij kunt zeggen dat je (een klein stukje van) de GR20 hebt afgelopen.