Solo, maar niet alleen: 6 voordelen van een single reis

geplaatst op 26-11-2020
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Droom je ervan om op rondreis te gaan? Maar heb je niemand die met je meewil? Vraag je je af of je een solo-reis durft te maken? En ben je teleurgesteld in je vrienden of familieleden omdat zij niet met je meewillen? Het is allemaal niet nodig, omdat het mogelijk is om in je eentje op reis te gaan met een groep. Single reizen zijn er voor mensen zoals jou; mensen die wel op reis willen, maar niet alleen.
alt

Natuurlijk, een Pad Thai als lunch terwijl je uitkijkt over de mooste baai van Thailand is onvergetelijk. Net als de beklimming van de Corcovadoberg richting het Christus de Verlosser-beeld in Rio de Janeiro is het een herinnering om nooit te vergeten. En ook als je ’s avonds over de Las Vegas Strip loopt, is het lichtjesfestijn een adembenemende ervaring. Maar als je dat allemaal alleen moet doen? Het is minder leuk als je niemand hebt om dat alles mee te delen.

Een singlevakantie voorkomt dat je solo op pad gaat. Trek eropuit met een groep alleenstaanden en alleengaanden die net als jij op zoek zijn naar een maatje om de ervaring mee te delen. Dit zijn 6 voordelen van een single reis.

1. Je bespaart geld
Groepsreizen, want dat zijn single reizen, zijn over het algemeen veel goedkoper. Je kunt groepstarieven krijgen voor accommodaties en recreatiewoningen waarin je tijdelijk verblijft tijdens de reis. Over het algemeen geldt dat de prijs per persoon daalt naarmate je de woning met meerdere mensen deelt. Dit geldt bovendien niet alleen voor accommodaties, maar ook voor vervoer, attracties en eten. En als je daarop kunt besparen, heb je extra geld om anderen dingen te zien en te doen.

2. Je hoeft zelf niets te plannen
Heerlijk, achteruit leunen terwijl alles voor je wordt geregeld. Bij een single reis wordt alle planning namelijk voor je gedaan. Van het boeken van verblijfplaatsen tot het vervoer naar bezienswaardigheden; je hoeft zelf niets te regelen – de organisator neemt al het werk voor je uit handen.

3. Je leert nieuwe mensen kennen
Waar het bij een singlevakantie vooral om gaat is het delen van ervaringen. Je leert tijdens de reis nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hebben én de ervaring graag met je delen. Een single reis bestaat bovendien niet enkel uit singles. Het heeft eigenlijk zelfs helemaal niets te maken met vrijgezel zijn of niet. Het zijn mensen die alleen (single) willen reizen, maar dat liever met een groep doen.

4. Je blijft veilig
Het grote voordeel van een groep is de onderlinge controle. Alleen reizen kent z’n gevaren die aanzienlijk minder worden als je reist met een groep. Vooral in landen waar solo-toeristen het slachtoffer kunnen worden van kwaadwillenden is het reizen met een groep veel veiliger. Combineer dit met de begeleiding van de reisleiding en je kunt met een gerust gevoel aan de trip beginnen.

5. Je hebt vrijheid
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet zo dat je continu bij elkaar op de lip zit. Je bent vrij om zelf activiteiten te ondernemen. Dat kan alleen, met een deel van de groep, of met één persoon uit de groep. En zelfs als je even geen zin hebt, in bed wilt blijven liggen met een fikse kater, dan is dat ook geen probleem. Met andere woorden: je levert niet in op je vrijheid bij een single reis.

6. Je bent nooit eenzaam
De meeste individuele reizigers zijn gewend om alleen te zijn. Ze hebben er geen problemen mee om langdurig alleen te zijn met hun gedachten. Maar als je dat niet gewend, kun je vrij snel eenzaam worden. Kun je niet zonder gezelschap? Een single reis voorkomt dat je je eenzaam gaat voelen tijdens de reis, omdat er altijd iemand is om een gesprek mee aan te knopen.