Paardrijden in de buurt van je vakantiewoning

geplaatst op 24-07-2017
 Zomervakantie 
alt

Als je een echte paardengek bent, is er niets heerlijkers dan een vakantie vol met paarden. En misschien heb je zelf wel een paard en moet je er niet aan denken dat je je trouwe vriend of vriendin thuis moet achterlaten. Gelukkig is dit ook niet nodig. Er zijn tegenwoordig namelijk heel veel vakantieparken waar je een vakantiewoning kunt huren en je paard kunt stallen op de aanwezige manege. En als je zelf geen paard hebt kun je hier natuurlijk naar hartenlust rijden. Ook als één van je kinderen dol is op paardrijden is zo’n vakantiepark ideaal. Zelf kun je genieten van alles wat een goed vakantiepark te bieden heeft, terwijl je kind de tijd van zijn leven heeft in de manege. Zoek je een zomerhuis te huur check dan waar je dit kunt combineren met rijden op een paard.

Nederlandse vakantieparken waar je kunt paardrijden
Wil je de mooiste plekjes van Nederland bewonderen vanaf de rug van een paard? Dan heb je voldoende keus. In heel Nederland vind je heel wat interessante accommodaties waar je ook met een paard terecht kunt. Onze aanraders zijn ‘Recreatiepark Groot Bartje’ in Drenthe en ‘Bungalowpark De Lourenshoeve’.

Drenthe: Recreatiepark Groot Bartje
Op het ‘Recreatiepark Groot Bartje Drenthe’ kun je een vakantiewoning huren en gebruik maken van de manege op het park. Het is echter ook mogelijk om je eigen paard mee te nemen. De beschikbare stallen zijn ruim en goed verzorgd. Op de manege kun je rijlessen volgen en deelnemen aan al dan niet georganiseerde buitenritten.

Overijssel: Bungalowpark De Lourenshoeve
Op het ‘Bungalowpark De Lourenshoeve’ kun je niet alleen een vakantiewoning huren maar ook deelnemen aan een groot aantal paardenactiviteiten. Op het park bevindt zich een heus paardensportcentrum waar je niet alleen rijlessen kunt nemen, maar waar je bijvoorbeeld ook een huifkar kunt huren. Het centrum organiseert bovendien mooie buitenritten te paard. Je kunt gebruik maken van de paarden op het centrum of je eigen trouwe vriend meenemen en samen genieten van een welverdiende vakantie.

Europese vakantieparken met de mogelijkheid om paard te rijden
Niet alleen in Nederland kun je een leuke paardenvakantie hebben. In heel Europa vindt je mooie en goede vakantieparken waar je ook kunt paardrijden. In Frankrijk en Duitsland bijvoorbeeld. Maar ook in Italië en Ierland vindt je een groot aantal parken met vakantiehuizen en maneges. En zelfs in landen als Kroatië kun je tegenwoordig al enkele parken vinden waar je ook met je paard een vakantie door kunt brengen.

Franse vakantieparken met een manege
De grootste concentratie van dergelijke vakantieparken vinden we echter toch in Frankrijk. Zo kun je aan de mooie Côte d´Azur terecht op het park ‘Le Clos de Oliviers’ en in de Dordogne bij ‘Les Hameaux de Miel’. Eén van de mooie opties is echter ‘Hameau des Gites’ in de Elzas. Dit vakantiepark grenst aan een Nationaal Park waar je prachtige tochten kunt maken. Vanuit het vakantiepark en de manege worden dergelijke tochten georganiseerd.

Duitse vakantieparken waar je kunt paardrijden
Wil je graag naar het buitenland, maar niet al te ver? Dan kun je ook in Duitsland een heerlijke vakantie beleven waarin je jouw paardenhobby naar hartenlust uit kunt oefenen. Je kunt in de regio Hessen terecht op het vakantiepark ‘Dorint’ en meer zuidelijk in het Beierse ‘Bischofsmais’.

Een paardenvakantie in Italië
Wil je eens iets heel anders doen? Ga dan naar Italië. Want wat is er romantischer dan het dromerige Italiaanse landschap te paard te verkennen? Je kunt in het mooie Toscane logeren op vakantiepark ‘Norcenni Girasole’. En wil je iets meer strand en zee tijdens je vakantie? Dan ga je naar het mooie park ‘Isola Albarella’, gelegen aan de Adriatische kust.