Pimp de grote vlakken in je tweede huis

geplaatst op 11-01-2018
 Tweede woning 
alt

De woonkamer van je recreatiewoning is waarschijnlijk niet zo groot en het budget dat je tot je beschikking hebt voor je tweede huis is waarschijnlijk ook beperkt. Door het kleine oppervlak dat je hebt, is het des te belangrijker om voor de juiste afwerking voor de grootste vlakken van de woonkamer te kiezen: de muren en het plafond. In dit artikel geven we tips voor het creëren van de juiste basis voor je recreatiehuis.

Strakke grote vlakken

Mocht je een bestaand recreatiewoning kopen en de muren en het plafond hebben lichte beschadigingen dan is de oplossing een laagje stucwerk. Een goedkope optie is spackspuitwerk. Met een spuitmachine wordt er een dun laagje spack op de muren en/of het plafond gespoten waardoor je snel een superstrak resultaat hebt. De stucwerk kosten voor spackspuitwerk liggen rond de € 5 per m2.

Kleurrijke grote vlakken

Het is aan te raden om zoveel mogelijk voor wit te gaan, dit doet de kamer optisch groter lijken en alle extra ruimte is vaak welkom. Wil je toch een kleurtje, dan kan je ook voor spackspuitwerk met kleur gaan of uiteraard aan de slag met een lik verf. Ga voor een rustige kleur zoals grijs-, bruin- of pasteltinten wanneer je je kamer zo groot mogelijk wilt laten lijken. Het kan ook een keuze zijn om juist voor een felle kleur te gaan zoals oranje. Van oranje krijg je namelijk energie en dat kan je als recreant wel gebruiken. Je wilt toch zeker zoveel mogelijk genieten van je vakantie? Blauw is de kleur die juist rust brengt, dit is fijn als je recreatiewoning vooral de ruimte is om je even terug te trekken van het drukke dagelijkse bestaan.

Alternatieve grote vlakken

Wil jij van je woonkamer in je vakantiehuis echt iets maken en origineel zijn, ga dan voor materialen zoals hout, bakstenen, marmer of beton. Aangezien je waarschijnlijk met een beperkt budget hebt te maken, is het aan te raden om voor behang met prints van deze materialen te gaan, dit scheelt in de portemonnee.

Decoratieve grote vlakken

Tot slot zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om wat van je wand te maken en daarmee een persoonlijke statement aan je woonkamer toe te voegen. Zo maak je van je vakantiehuis een thuis. Verzamel op de wand mooie herinneringen door foto’s, posters tot je kaartjes van je favoriete reizen en uitstapjes. Het maakt je kamer er niet rustiger op, maar het is wel een wand waar je trots naar kijkt.