Recreatiewoning bouwen: dit zijn de stappen

geplaatst op 30-12-2019
 Tweede woning 
alt

Het laten bouwen van een recreatiewoning is erg leuk, het is een grote en spannende stap. In Nederland zijn er veel mensen die een recreatiewoning hebben laten bouwen. Wanneer je dit wilt laten doen zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Ook zijn er een veel verschillende opties, hier zul je goed over na moeten denken voordat je begint. Een goede planning en een duidelijk overzicht met wat er moet gebeuren, zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Ben je ook van plan om een recreatiewoning te laten bouwen? Dan zit je hier goed, wij vertellen je namelijk precies hoe dat in zijn werk gaat en waar je allemaal op moet letten!

Financiering van een recreatiewoning

Voordat je een recreatiewoning gaat laten bouwen zul je na moeten denken over de financiering. De kosten van een recreatiewoning kunnen al snel oplopen. Bedenk van te voren wat je maximaal wilt uitgeven voordat je op zoek gaat naar een geschikte woning. Het is natuurlijk mogelijk om het helemaal zelf te betalen maar je kunt er ook een lening voor afsluiten. Je hebt de mogelijkheid om een tweede hypotheek af te sluiten of een persoonlijke lening te nemen. Als je al wat geld gespaard hebt maar nog niet genoeg hebt, zou je ook kunnen kiezen voor een combinatie van een lening en de inleg van eigen geld.

Locatie voor een recreatiewoning

Voordat je een recreatiewoning kunt laten bouwen, zul je een locatie moeten vinden. Dit is een erg belangrijk onderdeel waar je genoeg aandacht aan moet besteden. Bij het vinden van de juiste locatie is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarde van de locatie. Huur je de grond of koop je de grond? Wat zijn de eisen van de woning? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken. Op internet kun je allerlei informatie vinden voor een geschikte locatie. Ook kun je https://kadastralekaart.nl/ gebruiken!

De bouw

Als je een locatie hebt gevonden, kan de bouw van de woning beginnen. Denk hierbij van te voren na over het soort huisje dat je wilt. Je hebt de mogelijkheid om een prefab woning te laten bouwen, of een hele nieuwe woning. Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, zijn de kosten vaak wel een stuk hoger. Houd ook rekening met de inrichting van de woning, dit kost ook nog een hoop geld.