Reizen met een creditcard. Hoe werkt dat?

geplaatst op 06-06-2019
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Citytrip 
alt

De voordelen van op reis met een creditcard. Welke kaart kies je en wat kun je er mee betalen?

Persoonlijk vind ik dat een creditcard essentieel is op vakantie. Je kunt er snel betalingen doen, ook al vallen ze wat duurder uit. Dit is ideaal als je een reis wilt boeken of een auto wilt huren. Waar vraag je zo’n kaart aan? En welke moet je kiezen? En wat heb je er eigenlijk aan? Dat lees je in deze blog.

Waar vraag je een creditcard aan en welke kies je?

Je kunt een creditcard bij je eigen bank aanvragen of je gaat naar een creditcardmaatschappij. De meest geaccepteerde kaarten zijn de MasterCard en de Visa World Card. Zij worden wereldwijd op veel plaatsen geaccepteerd. Zeker als je op reis gaat wordt dit betaalmiddel in hotels goed gekeurd. Houd er wel rekening mee dat je jaarlijks geld betaalt voor je creditcard. Dit is niet een hoog bedrag, maar controleer dat even goed. Je krijgt, net als bij je pinpas, een pincode bij je pas.

Verzekerd met je creditcard

Een leuk voordeel van je creditcard is dat al je aankopen verzekerd zijn. Dus boek jij je reis of koop je die leuke blouse online? Dan zijn al je aankopen tot 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Dus wil je die nieuwe camera kopen of die vlucht boeken? Boek dan liever met je creditcard, want hiermee ben je verzekerd. Ben je je kaart verloren? Of is deze gestolen? Neem direct contact op met je creditcardmaatschappij of bank. Zij kunnen je creditcard blokkeren. Wil je meer weten over veilig betalen in het buitenland? Ik heb er een heel artikel aan gewijd.

Ineens veel geld moeten betalen?

Het kan je (helaas) zomaar overkomen. Je hebt een ongeluk gehad en je wordt wakker in het ziekenhuis. Nachtmerrie! Helaas kan het de beste overkomen. In het buitenland wordt je vaak gevraagd om ter plekke af te rekenen. Logisch dat je niet zoveel geld contant bij je hebt. Gelukkig heb je een bepaald limiet op je creditcard, waardoor je grotere bedragen in één keer kunt betalen. Dan ben je blij als je een creditcard bij je draagt.

Vreemde valuta? Waar heb je het over?

Met een creditcard hoef je nooit na te denken over de vreemde valuta in een land. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten komt het veel vaker voor dan in Nederland dat men met een creditcard betaalt. Je hoeft geen contact geld op zak te hebben, je hoeft ook geen geld te wisselen. Het enige wat je nodig hebt is je pas. Je voelt je wellicht ook veiliger, want de kans op diefstal is kleiner als je met minder geld in je tas rondloopt.

Pinnen met je creditcard

Soms kom je bij een pinautomaat waar niet het maestro teken op staat. Helaas, je kunt niet pinnen. Met een creditcard op zak kun je gelukkig altijd pinnen. Met bijvoorbeeld de MasterCard kun je bij meer dan 2 miljoen geldautomaten terecht. Helaas betaal je wel transactiekosten voor het pinnen, want als het ware ‘leen’ je geld van de creditcardmaatschappij. De transactiekosten zijn € 4,50 per opname. Dus gebruik hem echt in gevallen van nood.

Voordelen van een creditcard

Als je een auto wilt huren heb je bijna altijd een creditcard nodig. De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder. Hiermee geef je een waarborg af aan het verhuurbedrijf. Ook veel hotels in het buitenland vragen naar je creditcard als je een hotelkamer wilt reserveren. Ook hier geldt dat je hen dan een bepaald soort waarborg geeft. Ben je je pinpas verloren of is deze gestolen? Of doet deze het niet in het buitenland? Met je creditcard kun je in vrijwel elk land terecht en kun je alsnog wat geld pinnen.

Concluderend kun je zeggen dat het toch wel erg handig is om een creditcard mee te nemen op reis. Je bent verzekerd van je aankopen, je hoeft niet met al te veel contact geld rond te lopen. Je kunt op elk moment een auto huren. Kom je in nood? Dan heb je altijd een betaalmiddel bij je die je kunt gebruiken. Het is daarnaast ook nog eens een veilige manier van betalen.