Verenigde Staten

Verenigde Staten

Verenigde Staten Land in Amerika

De Verenigde Staten bestaat uit vijftig staten en tezamen beslaan deze een groot deel van het continent Noord-Amerika. De U.S.A.  grenst aan de buurlanden Canada en Mexico. Het ligt ingeklemd tussen een aantal oceanen namelijk de Atlantische en de Grote Oceaan, de Golf van Mexico en natuurlijk moeten we het  Caribisch gebied ook niet vergeten.

De staat Alaska ligt seperaat van de rest van de U.S.A. het wordt namelijk gescheiden van de rest van Amerika door buurland Canada. En ten slotte mogen we Hawai met zijn ligging midden in de Grote Oceaan niet onbenoemd laten. Voor veel Amerikanen is dit eiland een geliefde vakantiebestemming. En sommigen van hen hebben hier zelfs een tweede huis.
Maar om dit te ontdekken kun je het beste eerst eens voor langere periode een vakantiehuis in de Verenigde-Staten huren.


Natuur

De Verenigde Staten zijn bekend om zijn uitgestrektheid. Er zijn wereldsteden te vinden maar ook zijn er regio's waar relatief erg weinig mensen wonen. Hier kan de natuur onbekommerd zijn gang gaan.

Door heel Amerika heen zijn er dan ook bekende en minder bekende nationale parken en natuurreservaten te bezoeken. De Everglades met zijn moerasgebied in Florida zijn over de hele wereld bekend en ook de Rocky Mountains in Colorado wordt veelvuldig bezocht door zowel Amerikanen als toeristen.

Bekend is Yellowstone Park in Wyoming met spuitende geisers, watervallen en groene bossen. Hier komen veel vakantiegangers om voor meerdere dagen te verblijven.

De adembenemende Grand Canyon in Arizona moet je natuurlijk ook gezien hebben. Vanaf Las Vegas is deze regio goed te bereizen. Arizona is toch een aanrader door de immensheid en hitte van het gebied. Hierdoor kunt u als mens weer eens goed de kracht van de natuur voelen. U merkt dat u in een gebied als dit er goed aan doet om goed voorbereid de regio te verkennen.

In Amerika komen alle zes klimaatzones voor. Dit is uniek aan dit land. Er is een poolklimaat in het noorden van Alaska tot een tropisch klimaat op Hawaï en in Florida. Het immense binnenland heeft een landklimaat met slechts weinig invloed van de zee. In de zomer is het hier dan ook erg heet en 's winters erg koud.

Het zuiden van de Verenigde Staten heeft deels een woestijnklimaat. In de noordelijk gelegen Rocky Mountains overheerst een bergklimaat.

Voordat u op vakantie gaat naar de Verenigde Staten is het dan ook verstandig om te kijken in welke regio u verblijft. U kunt hierdoor een goede inschatting maken wat voor kleding u in de koffer moet doen.

Land

Verenigde Staten

Oppervlakte

9.363.500 km2

Hoogste punt

Mc Kinley 6194 meter

Inwoners

Circa 290 miljoen

Taal

Engels

Valuta

Dollar

Tijdverschil

Klimaat

Van gematigd tot warm

Hoofdstad

Washington DC

Aanbod in Verenigde Staten

Regio's en plaatsen in Verenigde Staten